Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez doet een plechtige belofte in de nieuwe strijd met Verstappen

Sergio Perez wil in 2023 Max Verstappen maar al te graag van de troon stoten als wereldkampioen. Daar gaat hij alles aan doen, maar hij snapt dat het niet makkelijk wordt tegen de beste F1-coureur van het moment.

Nog één laatste 'werkdag' had Sergio Perez afgelopen weekend tijdens de Milton Keynes Homerun van Red Bull. In het centrum van de stad waar de Red Bull-fabriek is gelegen werden er verschillende showruns opgevoerd, waaronder door Sergio Perez en Max Verstappen. Beide coureurs deden showruns in een RB7 uit 2011, tot vreugde van de ruim 30.000 fans die er op af waren gekomen. Ook Sky Sports was aanwezig en zij voelden Checo aan de tand. Hoe kijkt hij terug op zijn jaar? "Het betekent veel voor me dat ik heb bijgedragen aan het winnen van de constructeurstitel. Al met al heb je natuurlijk beide coureurs nodig om punten te scoren en die titel binnen te halen. Dat is dus heel speciaal voor ons."

Volgend jaar nog een titel

Als het aan Perez ligt, dan doet hij in 2023 wat Verstappen dit jaar deed. Zowel de titel bij de coureurs als die bij de constructeurs winnen. Hij gaat keihard aan de slag om Verstappen volgend jaar bij te halen, zo belooft hij plechtig. Checo snapt echter ook dat het makkelijker gezegd is dan gedaan als hij wordt gevraagd of hij hoopt dat de Red Bull-bolide in 2023 beter bij hem past of dat hij misschien zijn eigen rijstijl aan moet gaan passen. "Het is een beetje van beide. Hopelijk zorgen de veranderingen aan de banden ervoor dat ik me er iets comfortabeler op voel." "Ik geloof er in dat ik het gat naar Verstappen verder kan dichten en de uitdaging voor de titel aan kan gaan. Verstappen is een heel ervaren coureur. Een complete coureur. De beste coureur in de Formule 1 op dit moment, dus het is geen gemakkelijke taak. Ik ga wel alles geven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'