Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Perez door het stof met excuses aan Red Bull: "Team in de steek gelaten"

Sergio Perez wist de verlenging van zijn Red Bull-contract gedurende het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Canada op geen enkele manier kracht bij te zetten. Hij weet dat hij het team in de steek heeft gelaten.

Perez Canada wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het weekend van Sergio Perez was er, los van de aankondiging van zijn contractverlenging, één om heel snel te vergeten. Hij ging kopje onder in Q1 op zaterdag en beschadigde zijn Red Bull een dag later in het gedrang bij de start, om later in de race te crashen met een meer definitieve uitkomst: DNF. Hij wist tot dat moment nauwelijks plaatsen goed te maken.

Hij zoekt na afloop echter niet naar smoesjes en richt zich op social media ook publiekelijk met een excuses tot zijn team: "Het spijt met ontzettend voor het team, ik heb hen vandaag in de steek gelaten. Maar we zullen terugkomen, daar bestaat geen twijfel over. Er is nog een lange weg te gaan."

In een meer uitgebreide reactie tegenover onder andere RacingNews365 vat hij zijn race samen: "Het was een moeilijk weekend. Het eerste deel van de race werd bemoeilijkt door schade na de touche met Gasly. Het tweede deel verliep wel beter, maar we kwamen aan niemand voorbij. We zaten vast, want er was maar één droge lijn."

Over zijn crash geeft hij het volgende aan: "Toen ik wat terug begon te komen, maakte ik bij het ingaan bij bocht zes een fout, daar waar veel coureurs een fout maakten, omdat de bocht zich moeilijk liet lezen. Helaas was ik echter één van de weinigen die zijn auto niet onder controle wist te houden."

"Het is nu tijd om ons te herpakken en het koppie erbij te houden. Het is nog lang zijn seizoen en nog niet zoveel races geleden ging het gewoon nog heel goed en dat kan weer terugkomen. Ik denk dat het nu gewoon zaak is dat ik een keer een probleemloos weekend afwerk. De snelheid en het vertrouwen zijn er."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024