Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez echoot Verstappen na tegenvallende vrijdag Red Bull

Sergio Perez hoopt net als teamgenoot Max Verstappen op verbetering bij Red Bull in Monaco, want na de eerste twee vrije trainingen is het gat naar Ferrari nog te groot. Toch houdt hij hoop op een sterke kwalificatie.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Hoewel Sergio Perez en Max Verstappen de tweede vrije training in Monaco afsloten met de derde en vierde plaats, was het gat naar de nummers één en twee groot. Ferrari-coureur Charles Leclerc was bijna een halve seconde sneller dan Verstappen, iets waar de Nederlander natuurlijk van baalt.

Ook Perez is nog niet tevreden. De Red Bull-coureur kon geen fatsoenlijke longruns rijden en ziet dat het gat naar Ferrari nog te groot is. "Het zijn twee goede sessies geweest, al was een longrun lastig met al het verkeer", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Werk aan de winkel, zo moet de Mexicaan toegeven. "Het lijkt er op dat we wat tekort komen ten opzichte van de Ferrari's. Ze zagen er heel sterk uit vandaag. We moeten alles gaan analyseren en kijken wat we eraan kunnen doen."

Perez houdt hoop voor slotfase kwalificatie Monaco

Hoewel er volgens Perez nog 'genoeg werk verricht moet worden', weet de Red Bull-rijder dat de kansen voor hemzelf en voor teamgenoot Verstappen nog niet zijn vervlogen. "We gaan het zien, uiteindelijk gebeurt het in Q3", zegt hij optimistisch. De kwalificatie zal starten om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Op zondag om 15:00 uur is het dan tijd voor de Grand Prix van Monaco. Hoewel de kwalificatie zeer belangrijk is in Monte Carlo, is Red Bull mogelijk op race pace nog competitief. Door de verstoorde longruns vindt Checo dit echter lastig te voorspellen. "Ik kon niet meer dan twee constante rondes achter elkaar neerzetten", aldus Perez, die wijst naar de drukte op het circuit deze vrijdag.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez