Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez eerlijk: "Verstappen heeft zich dit weekend meer verbeterd dan ik"

Sergio Perez kent in Monaco vooralsnog geen gelukkig weekend. In de kwalificatie kwam hij, mede door verkeer, niet verder dan de negende positie.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De kwalificatie vormt voor Sergio Perez de achilleshiel tijdens zijn eerste races voor Red Bull. In de straten van Monte Carlo kwam hij geen moment in aanmerking voor een topklassering, maar de Mexicaan was bezig met een aanzienlijk snellere ronde, tot hij op verkeer stuitte.

"Het was een ramp. We wijzigden onze aanpak tijdens de kwalificatie na mijn eerste run in Q3, toen had ik helemaal geen grip aan de voorkant omdat de banden te koud waren. Bij de tweede run was de ronde goed tot ik op verkeer stuitte. Dat kostte me veel tijd", vertelt Perez in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat ik een tiende of acht verloor. Dat had me anders de zesde plaats opgeleverd."

Perez baalt van zijn startpositie, te meer omdat inhalen in Monaco nagenoeg onmogelijk is. "We maakten goede progressie tijdens de kwalificatie, maar helaas was ik in mijn eerste ronde in Q3 een halve seconde langzamer dan in Q2. We weten hoe belangrijk de kwalificatie hier is."

"Het is onmogelijk om hier veel plaatsen goed te maken. Hopelijk kunnen we dat met de strategie doen, maar het zal moeilijk worden."

Teamgenoot Verstappen was op donderdag niet het snelste, maar boekte veel progressie. Perez is eerlijk als hij zegt dat de Nederlander meer progressie boekte gedurende het weekend.

"Ik denk dat Max meer vooruitgang heeft geboekt dan ikzelf met de auto en de set-up. Hij kreeg het voor elkaar om meer uit de auto te halen."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf