Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez erkent zijn meerdere in 'buitenaardse' Verstappen: "Van een ander niveau"

Sergio Perez was verrast door de snelheid van teamgenoot Max Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in België, nadat hij ruim 17 seconden achter de Nederlander finishte.

Na afloop van de race op Spa-Francorchamps was Sergio Perez verwonderd over de snelheid van Max Verstappen en zei dat zijn teamgenoot van 'een andere planeet' was, nadat de Nederlander de Grand Prix van België startende vanaf P14 had gewonnen. Perez, die vanaf P2 startte, kon de snelheid van zijn teamgenoot niet evenaren en finishte ruim 17 seconden achter Verstappen. "Ik had echt op meer gehoopt. We hadden een goede kans (om te winnen, red.), maar Max was gewoon enorm snel; hij was van een andere planeet en was niet te verslaan.", vertelt Perez aan de media, waaronder RacingNews365. "Het was erg indrukwekkend. Het hele weekend en vooral in de race was hij van een ander niveau. Het is geweldig, maar ik denk dat het circuit-specifiek is. Op Zandvoort zullen de Ferrari's en Mercedessen weer mee doen."

Perez geeft de moed niet op

Door zijn P2-finish schuift Perez een positie op in het klassement en staat hij nu tweede in het kampioenschap, 93 punten achter op Verstappen en vijf punten los van Charles Leclerc. Ondanks de grote voorsprong van de Nederlander geeft Perez de moed niet op en ziet hij nog een kans om het kampioenschap te winnen. "Er zijn nog acht races te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren. We zullen proberen het maximale eruit te halen."

"Voel me niet zo comfortabel als in het begin"

In het begin van het seizoen leek Perez nog aardig mee te kunnen met Verstappen en wist hij hem zelfs een enkele keer te verslaan, maar daar is nu nog maar weinig van te zien. De Mexicaan heeft daar zijn verklaring voor. "De auto is sneller geworden sinds het begin van het seizoen, maar ik voel me zeker niet zo comfortabel als ik toen was in de auto. Dus het is iets waar ik aan moet werken om er zeker van te zijn dat we het maximale uit de auto kunnen halen." "Soms gaan dingen vanzelf, maar soms moet je echt werken en heel goed analyseren om alles eruit te halen. Het lijkt erop dat we ons in die situatie bevinden."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024