Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Spanje 2022

Perez tast circuit Barcelona af: "Niet veel grip"

De auto van Sergio Perez leende de eerste vrije training zijn auto uit aan Red Bull-junior Juri Vips, waardoor de Mexicaan wat minder tijd had om zich voor te bereiden op de rest van het weekend.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na het uitlenen van zijn auto aan Red Bull-junior Juri Vips mocht Sergio Perez weer achter het stuur kruipen van de RB18 in de tweede vrije training. Doordat hij de eerste sessie miste, verliep VT2 wat anders dan normaal.

"Wanneer je een sessie mist jaag je het trainingsprogramma er wat sneller doorheen", laat de Red Bull-coureur weten. Perez zette in de training uiteindelijk de zevende tijd neer, nadat hij wat problemen ervaarde met de banden. Max Verstappen was in diezelfde training vijfde. Mercedes en Ferrari vulden de top vier posities.

"Toen ik op snelheid kwam, ondervond ik al snel slijtage van de banden", vertelt Perez. "In feite heb je dus twee ronden. Je hebt één ronde om de balans te vinden en daarna moet je gewoon op snelheid komen, maar ook dan heb je nog niet veel grip."

Perez heeft zijn ogen gericht op P1

Na een wat tegenvallende vrijdag kijkt de Mexicaan desalniettemin met vertrouwen uit naar de rest van het weekend. Ook Vips heeft volgens Perez belangrijk werk geleverd om het gewenste resultaat dit weekend te verwezenlijken.

"Ik heb de lange runs kunnen doen en hopelijk kan ik de tijd vinden die ik nodig heb om mee te doen in de strijd om de voorste startpositie. Ik zal tijdens FP3 nog wat extra werk doen met weinig brandstof om te zien welke kant we op moeten, maar we hebben er vertrouwen in. Het was leuk om mijn auto aan Juri uit te lenen. Ik denk dat hij belangrijk werk voor het team heeft geleverd."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez