Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez tast circuit Barcelona af: "Niet veel grip"

De auto van Sergio Perez leende de eerste vrije training zijn auto uit aan Red Bull-junior Juri Vips, waardoor de Mexicaan wat minder tijd had om zich voor te bereiden op de rest van het weekend.

Na het uitlenen van zijn auto aan Red Bull-junior Juri Vips mocht Sergio Perez weer achter het stuur kruipen van de RB18 in de tweede vrije training. Doordat hij de eerste sessie miste, verliep VT2 wat anders dan normaal. "Wanneer je een sessie mist jaag je het trainingsprogramma er wat sneller doorheen", laat de Red Bull-coureur weten. Perez zette in de training uiteindelijk de zevende tijd neer, nadat hij wat problemen ervaarde met de banden. Max Verstappen was in diezelfde training vijfde. Mercedes en Ferrari vulden de top vier posities. "Toen ik op snelheid kwam, ondervond ik al snel slijtage van de banden", vertelt Perez. "In feite heb je dus twee ronden. Je hebt één ronde om de balans te vinden en daarna moet je gewoon op snelheid komen, maar ook dan heb je nog niet veel grip."

Perez heeft zijn ogen gericht op P1

Na een wat tegenvallende vrijdag kijkt de Mexicaan desalniettemin met vertrouwen uit naar de rest van het weekend. Ook Vips heeft volgens Perez belangrijk werk geleverd om het gewenste resultaat dit weekend te verwezenlijken. "Ik heb de lange runs kunnen doen en hopelijk kan ik de tijd vinden die ik nodig heb om mee te doen in de strijd om de voorste startpositie. Ik zal tijdens FP3 nog wat extra werk doen met weinig brandstof om te zien welke kant we op moeten, maar we hebben er vertrouwen in. Het was leuk om mijn auto aan Juri uit te lenen. Ik denk dat hij belangrijk werk voor het team heeft geleverd."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie