Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez exclusief: "We kunnen er niet 100% gerust op zijn dat een band niet weer klapt"

Waar de ene Red Bull-coureur met een spectaculaire klapband afscheid moest nemen van de Grand Prix van Azerbeidzjan, ging die andere met de overwinning aan de haal. Toch is Sergio Perez na het bandenfalen van Max Verstappen er niet helemaal gerust op.

Perez Baku
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het mag twee weken na de Grand Prix van Azerbeidzjan gerust hét onderwerp van gesprek genoemd worden in Frankrijk. Max Verstappen en Lance Stroll crashten allebei met een klapband op het Baku City Circuit, waarna Pirelli na uitgebreid onderzoek indirect aangaf dat alleen het handelen van de teams de oorzaak daarvan kon zijn.

Red Bull en Aston Martin echter benadrukken dat ze te allen tijde de richtlijnen van Pirelli hebben gerespecteerd, dus dat daar de oorzaak voor de klapbanden niet in gevonden kan worden. Het maakt dat twee weken later Sergio Perez er niet helemaal gerust op is, zo laat hij weten in een exclusief interview met RacingNews365.

"We kunnen er nooit helemaal gerust op zijn als we niet 100% zeker weten dat er geen nieuwe klapbanden zullen zijn", aldus de Mexicaan. "Tegelijkertijd kunnen we alleen maar hopen dat ze (Pirelli, red.) het probleem oplossen, want dit is geen fijn gevoel. Je wilt dit soort dingen niet zien gebeuren tijdens een race."

Overigens was Perez tijdens de race zelf geen moment bezorgd om zijn eigen veiligheid. Dat had echter vooral te maken met onwetendheid over wat er met Verstappen was gebeurd: "Nee, eigenlijk niet. Het was vlak voor het einde van de race en op het moment zelf dacht ik dat het te maken had met brokstukken van de crash van Stroll. Daarom maakte ik me niet te veel zorgen en sowieso gebeurden er veel dingen op dat bewuste moment."

Na de neutralisatie vanwege de crash van Verstappen, ging Lewis Hamilton in de fout bij de herstart, waardoor hij definitief de zege gaf aan Perez. Gevraagd of hij in zijn helm moest lachen op dat bewuste moment, antwoordt de Mexicaan ontkennend.

"Nee, ik denk eerlijk gezegd dat dat dan alleen tegen je werkt. Ik had op dat moment het geluk dat ik zag dat hij zijn linkervoorwiel blokkeerde, dat is vanuit dat standpunt moeilijk te zien. Als ik dat niet had gezien, waren we waarschijnlijk allebei rechtdoor gegaan", aldus Perez, die door zijn scherpe blik de kans kreeg op tijd in te spelen op wat er zich schuin voor hem afspeelde.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend