Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Perez: "Formule 1 kent fundamentele gebreken"

Sergio Perez is zeker niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn die iets heeft aan te merken op de huidige staat van de Formule 1. Hij klaagt over de grote verschillen die er momenteel bestaan tussen de topteams en het middenveld.

Perez GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Sergio Perez vindt het drie keer niks dat Mercedes de afgelopen seizoenen ongenaakbaar is geweest. Ook Red Bull en Ferrari zijn voor de teams in het middenveld niet bij te houden. Dat is geen goede ontwikkeling, meent Perez.

"Als je alle coureurs in dezelfde auto zou zetten, dan zouden de verschillen maximaal een halve seconde zijn, maar op het moment is dat verschil zelfs meer dan drie seconden. Dan is er als je het mij vraagt toch iets fundamenteel mis met de sport."

"Sommige van de beste coureurs, die al jaren meedoen, hebben nog nooit een podium weten te behalen en dat vind ik opvallend. Hopelijk brengen de nieuwe regulaties in 2021 hier verandering in. Het is voor de Formule 1 een uitgelezen mogelijkheid om de verschillen op de grid te verkleinen."

"Ik hoop dat de we de snelle bolides behouden voor 2021", vervolgt de Mexicaan tegenover Grand Prix 247. "Als je naar de huidige grid kijkt, dan zit er tussen de nummer acht en de nummer zestien slechts een paar tienden van een seconde verschil. Dat zou zo voor de gehele grid zo horen te zijn."

"Races horen gewonnen te worden door de coureurs en niet door de auto's waarin ze rijden. Ik denk dat iedereen graag ziet dat de coureurs het verschil kunnen maken. Als dat vanaf 2021 zou kunnen, dan zou dat geweldig zijn", concludeert Perez.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten