Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gaat strijd aan met Verstappen: "Hebben alles om voor te vechten"

Sergio Perez moet opnieuw tevreden zijn met een tweede plek in de kwalificatie achter Max Verstappen. Al kwam hij er niet aan te pas op de zaterdag, op de racedag hoopt hij het de drievoudig wereldkampioen wél lastig te maken.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vlak na de kwalificatie vertelt Sergio Perez over zijn 'intense' sessie. "Ik lag er al bijna uit in Q1. Een van de Williams-coureurs reed in de weg en ik moest mijn ronde afbreken. Ik kwam terug op de baan en wist het net te redden met de vijftiende plek. Dat was een heel rommelig begin van de kwalificatie", zo zegt de Mexicaan.

"Daarna ging het beter in Q2, kon ik beter met de banden omgaan en konden we wat progressie boeken. Het was helaas niet genoeg om Max te pakken, maar het is een geweldig resultaat voor het team, omdat de baan nogal veranderde. En we hebben de auto zelf ook aangepast aan de omstandigheden en hopelijk zal zich dat zondag uitbetalen", zo vervolgt Perez.

Dan richt hij zich op de race. Kan Perez dan wel de strijd aangaan met Verstappen? "Ik denk dat er alles is om voor te gaan in de race. We kunnen vanuit deze positie vechten en we kunnen een sterk ritme hebben. We hebben deze zaterdag al laten zien dat we een redelijk goede pace hebben in de langere runs, ik kijk dus uit naar de zondag", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez