Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez erop gebrand om terug te slaan: "Dat kunnen we ons nu niet veroorloven"

Sergio Perez kan niet wachten om dit weekend Circuit Paul Ricard te betreden en 'dingen recht te zetten' na het debacle op de Red Bull Ring.

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez heeft een aantal tegenslagen te verwerken gehad in de laatste paar races. Zowel in Canada en Oostenrijk moest hij de race vroegtijdig beëindigen en ging hij, op de behaalde punten in de sprintrace na, met lege handen naar huis.

De Mexicaan is er daarom op gebrand om 'dingen recht te zetten' tijdens de Grand Prix van Frankrijk. "We hebben twee DNF's gehad in de laatste drie races. Dat kunnen we ons niet veroorloven in het kampioenschap, dus ik streef ernaar daar dit weekend in Frankrijk verandering in te brengen", begint de Mexicaan vol enthousiasme. "Ik ben nog steeds in de running voor het coureurskampioenschap en dus het is belangrijk om geen punten meer te verliezen."

"Vorig jaar scoorde ik in Frankrijk mijn tweede podium met het team en ik kijk er erg naar uit om dat te herhalen. Paul Ricard is een uitdagend circuit, omdat er verschillende racelijnen zijn die je kunt nemen. Het is niet gemakkelijk om te weten welke de beste is om te volgen."

Perez blikt vooruit op de hoge temperaturen in Frankrijk

Komend weekend zal het bloedheet zijn op Circuit Paul Ricard met temperaturen tot wel 33 graden. Perez verwacht met deze tropische temperaturen een intensieve race, zowel voor de coureurs als voor het rubber waarop ze rijden. "De hoge temperaturen zullen ook een factor zijn om rekening mee te houden dit weekend. Fysiek ziet het er naar uit dat het een zeer vermoeiende race zal worden en we zullen moeten zien hoe het gaat met de bandenslijtage vanwege de hitte."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken