Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez geeft Red Bull een hint na megacontract Verstappen

Sergio Perez hoopt dat hij nog jaren mag rijden voor Red Bull. De ervaren coureur heeft een contract tot aan het einde van 2022, maar wil graag langer uitkomen voor het topteam.

Al voordat het Formule 1-seizoen van 2022 officieel werd afgetrapt in Bahrein, kondigde Red Bull aan dat Max Verstappen een nieuw megacontract heeft getekend bij het team. De regerend wereldkampioen blijft Red Bull tot en met 2028 trouw. Het tweede stoeltje wordt dit seizoen voor het tweede jaar op rij bezet door Sergio Perez. Perez kreeg na 2021 een contractverlenging van een jaar, waardoor het stoeltje naast Verstappen op papier weer beschikbaar zal zijn vanaf 2023. De Mexicaan hoopt ook volgend jaar het stoeltje te kunnen claimen. Gevraagd naar of hij ook uit is op een meerjarig contract, moet Perez toegeven dat hij hoopt op wat meer stabiliteit. "Ik denk dat je op een bepaald moment, als coureur, wel op zoek bent naar wat stabiliteit bij een team", antwoordt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Dat is ook goed voor het team zelf, wat meer continuïteit. Dus ja, ik kijk uit naar een wat langer verblijf hier."

Red Bull wil veel leren tijdens eerste GP's in 2022

De potentie van de RB18 werd duidelijk tijdens de Grand Prix van Bahrein, al vielen zowel Verstappen als Perez uit tijdens de eerste race van het seizoen. Ondanks de dubbele DNF lijkt Red Bull te kunnen strijden voor overwinningen. Wie echter snel is aan het begin van het seizoen, dingt niet automatisch ook aan het einde mee naar het wereldkampioenschap van 2022. Perez weet namelijk hoe belangrijk de ontwikkelingsoorlog tussen de teams wordt. "Ik denk dat we een paar races moeten afwachten voordat we alles precies snappen. We hebben veel over de auto's geleerd op verschillende circuits, Barcelona en Bahrein, en daar zit een zeer groot verschil tussen." "We moeten echter nog wachten op een paar andere circuits. Er zijn zo enorm veel dingen die we nog moeten leren. Het wordt heel interessant om dit de komende races te zien en te volgen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden