Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez geeft zichzelf duidelijke opdracht in strijd met Verstappen: "Wil niet dat hij dat doet"

Red Bull-coureur Sergio Perez heeft eigenlijk maar één echte concurrent op dit moment en dat is zijn teamgenoot Max Verstappen. Met een klein gat in de puntentelling tussen de twee coureurs ziet de Mexicaan zijn kansen voor het winnen van het kampioenschap groter dan ooit in, maar hij moet aankomend weekend ook op de concurrentie letten.

Perez Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het circuit in Monaco is niet het sterkste circuit voor Red Bull. Dit weekend zal het belangrijk zijn om ook de Ferrari's en de Aston Martin van Fernando Alonso achter hen te houden. "We weten dat dit niet ons snelste circuit is, ongetwijfeld zullen we moeite hebben om onze krachten goed te kunnen laten zien. Maar het is wel Monaco."

Het succes op dit circuit hangt volgens Sergio Perez vooral af van de kwalificatie: "Op zaterdag heb je een goede warm-up lap nodig, dat is echt het belangrijkste hier. Het is niet ons sterkste circuit, maar van alles kan hier gebeuren in Monaco", aldus de Mexicaan.

Buiten het team heeft Perez dus ook concurrentie aankomend weekend: "Fernando Alonso, en de Ferrari's, ik verwacht dat zij hier erg sterk zullen zijn. Ook Mercedes zou hier kunnen meevechten."

Monaco is ook anders dan andere stratencircuits: "Als je hier een fout maakt, eindig je in de muur. Er is hier geen ruimte voor fouten. Zondag kan voor de fans best saai zijn, maar niet voor de coureurs. Op elk moment kan iemand een fout maken en je race beëindigen."

"Ik wil niet dat hij het gat verder kan uitbreiden"

Al is Perez zijn grootste concurrent van het F1-seizoen de andere Red Bull-coureur. Tussen de Mexicaan en zijn teamgenoot Max Verstappen zit op dit moment maar 14 punten verschil in het kampioenschap. Hier is Perez veel mee bezig: "Ik wil niet dat hij het gat verder kan uitbreiden. Dus elk weekend is er weer een kans om het puntenverschil te verkleinen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"