Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez geeft zichzelf en Red Bull een opdracht mee

Sergio Perez zit lekker in zijn vel in Saoedi-Arabië. Na een respectievelijk derde en vijfde plek in de eerste twee trainingen gaat hij vol vertrouwen op weg naar de kwalificatie op vrijdag. Hij hoopt te kunnen schitteren, maar dan moet wel alles kloppen, zo benadrukt hij.

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tot twee maal toe stond Sergio Perez in de schaduw van Max Verstappen tijdens de trainingen in Djedda op donderdag. De P3 en P5 van de Mexicaan waren niet zo goed als de P1 en P3 van zijn teamgenoot, maar dat neemt niet weg dat Checo zeer goedgemutst is na afloop van de trainingsdag.

Hij gaat vol goede moed de kwalificatiedag in. "Ik denk dat we er goed bij zitten met de auto en qua performance. Het was een zeer positieve donderdag. We moeten nu nog wat dingen finetunen, maar ik ben blij met het werkvenster van de auto. We weten wat we nodig hebben op weg naar de kwalificatie."

Nu is het een kwestie van net dat kleine beetje extra uit de RB20 persen. "We hebben daarnaast een heel goed beeld van de kant die we op moeten gaan met de set-up om de auto nog sneller te maken. Als dat ons lukt, dan gaan we daar zowel in de kwalificatie als in de race van profiteren. Ik ben zeer tevreden met het verloop van de trainingsdag."

Cleane ronden

Als de man uit Guadalajara tijdens de kwalificatie wil schitteren, dan zullen hij en zijn team maximaal moeten presteren. De Red Bull-coureur geeft zichzelf en zijn team een duidelijke opdracht mee voor de absolute krachtmeting over één ronde vrijdagavond.

"Het draait er op vrijdag om dat we in de kwalificatie alles samen weten te laten komen. Dat is het voornaamste doel en dan zien we wel waar we toe in staat zijn. De eerste sector is heel snel en kan best eng zijn als je er verkeer tegenkomt. We hebben cleane rondjes nodig tijdens de kwalificatie. Ik kijk er in ieder geval naar uit", aldus Perez.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden