Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez geïrriteerd na incident met Magnussen: "Hij houdt zich niet aan de afspraken"

Na afloop van de tweede vrije training was Sergio Perez niet te spreken over de acties van concurrent Kevin Magnussen, die hem bij het ingaan van een snelle ronde in probeerde te halen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Tijdens de tweede vrije training stond Sergio Perez op het punt om aan een snelle ronde te beginnen, toen Kevin Magnussen, die achter de Mexicaan reed en ook klaar was om nieuwe snelle ronde te beginnen, de Racing Point-coureur op het laatste moment in probeerde te halen. Dat pikte Perez niet, waarop hij de deur dichtgooide, een touché volgde en Magnussen bijna in de muur geraakte.

Na afloop was de Mexicaan tegenover onder meer RacingNews365 niet te spreken over de acties van de Deen, die zich volgens Perez niet aan de gentlemen's agreement hield: "Er bestaan geen strikte regels voor deze situaties, maar er bestaat wel een gentlemen's agreement tussen alle coureurs, die Magnussen op dat moment aan zijn laars lapte. Een paar seconden voor mij reed een Mercedes, dus ik probeerde een gat te creëren en had niet verwacht dat Magnussen mij vervolgens in zou proberen te halen. Daarna toucheerden we elkaar, maar dat was alles."

"Ik wil zeker met Magnussen in gesprek gaan over dit voorval, want we moeten een oplossing vinden voor dit probleem. Sommige coureurs houden zich netjes aan de afspraken, maar het probleem is dat niet iedereen dat doet. We moeten op zoek naar een oplossing. Of dat betekent dat er nieuwe regels moeten worden opgesteld, dat weet ik niet, maar situaties zoals tijdens de tweede vrije training zijn in ieder geval onwenselijk", aldus Perez.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

0 reacties