Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gekraakt na Red Bull-optreden: "Hij maakt er gewoon een bende van"

Sergio Perez sprokkelde met een tweede plaats in de sprint en een derde plaats in de hoofdrace heel wat puntjes binnen in Spielberg. Ondanks dat kijken Tom Coronel en Ruud Dimmers met een kritische blik naar het optreden van de Mexicaan: "Hij maakt er gewoon een bende van."

Sergio perez oostenrijk f1 red bull racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 legt host Joris Mosterdijk aan autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers de volgende stelling voor. "Perez kende een succesvol weekend in Oostenrijk."

Dimmers reageert direct: "Het was weliswaar Perez zijn beste weekend in lange tijd, maar wie stond in de kwalificatie wederom niet in Q3? Dat was Perez. Hij deed het echt zelf." Hij vergelijkt het met een klassiek stukje handarbeid: "Het is net een kleurwedstrijd. Wil je winnen, dan moet je binnen de lijntjes kleuren."

"Drie, vier keer is het gebeurd", vervolgt de F1-expert. "Hij werd helemaal gek. Ze zeiden ook 'Checo, we hebben deze rondetijd nodig. Blijf binnen de lijnen!' Perez snapte er helemaal niets van. Waar ging hij dan buiten de lijnen? Verder heeft hij een prima weekend gehad, maar dat telt niet als je altijd P1 en P2 had kunnen staan."

Ook Coronel is van mening dat Perez niet voldoet aan de verwachtingen. De coureur legt uit: "Stel je voor, dat je teambaas bent. Eén van je coureurs staat constant vooraan, terwijl de andere rijder er steeds een bende van maakt. Dan ben je gewoon teleurgesteld. Dat mag niet. Perez moet gewoon steevast op de tweede of de derde plaats staan. Derde misschien, als de concurrentie groot is. Of vierde, ook goed, dan kan je in de race nog wat betekenen. Niks. Helemaal niks. Ik kan het me niet voorstellen."

Mosterdijk breekt een lans voor de Mexicaan: "Maar goed, Perez werd wel gewoon derde in de hoofdrace, vanaf P15, en dat zonder rode vlaggen of meerdere safety car periodes."

Dimmers haakt daar meteen op in: "Dat geeft ook aan hoe snel de Red Bull momenteel is. Alle teams riepen dat ze dichterbij waren gekomen, maar het was gewoon een dominant weekend van Red Bull. Wolff zei het mooi: 'Max is gewoon zo goed en constant. Perez heeft dat niet'.

"De ene keer is het Ferrari dat tweede wordt, de andere keer Mercedes", gaat Dimmers verder. "Dit weekend was Mercedes nergens. En heeft iemand Aston Martin gezien? De concurrentie wisselt elkaar onderling heel erg af. Er is geen constante partij. Leclerc reed op 25 seconden achterstand, terwijl Max niet eens voluit reed. Met deze auto hoor je als Sergio Perez zijnde gewoon op het podium te eindigen."

Het drietal sluit het gespreksonderwerp Sergio Perez af met een gedeelde mening. Dimmers: "Perez moet zorgen dat zijn weekend van A tot Z goed is. Als je als tweede of derde start kun je wellicht nog een keer armpje drukken met Verstappen in de eerste bocht om vervolgens een 1-2 binnen te slepen voor het team." Coronel stemt daar mee in: "Dat is inderdaad zijn taak. Hij heeft gewoon een foutloos weekend nodig. Met zijn ervaring kan je wel roepen dat je wereldkampioen kan worden, maar ik heb het nog niet gezien."

Benieuwd naar de hele RN365 F1-podcast? Check 'm hieronder!

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na rommelige derde training in Imola