Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gelaten over oneerlijke F1: "Na één slechte move was alles voorbij"

Sergio Perez begint zo langzamerhand tot het meubilair van Racing Point te horen. De Mexicaan voelt zich er thuis, al had hij natuurlijk graag ooit een échte kans gekregen bij een topteam. Zover kwam het niet en de 'oneerlijke' aard van de sport is daar debet aan.

Het is makkelijk om te vergeten dat Sergio Perez op een blauwe maandag (2013) voor McLaren reed. Het was dé kans om voor een topteam uit te komen, maar het team kwam er dat jaar nauwelijks aan te pas. In een verre van competitieve auto kon Perez geen potten breken en dus werd hij aan de kant geschoven ten faveure van testrijder Kevin Magnussen. Perez vond onderdak bij Force India en sindsdien rijdt hij voor het team dat we tegenwoordig kennen als Racing Point. Het feit dat hij het team in 2018 van de ondergang redde door het onder curatele te laten stellen, geeft aan dat hij het team en de mensen die er werken een warm hart toedraagt. Andersom is men ook blij met Perez. Hij is vandaag de dag één van de coureurs die zeker is van een F1-toekomst na 2020. Perez dreigt echter wel de boeken in te gaan als een talent dat dus nooit een échte kans kreeg bij een topteam. Anno 2020 haalt Perez er zijn schouders over op: "Terugkijkend op mijn Formule 1-carrière heb ik één slechte move gemaakt, maar door die ene move was de kans op een zitje bij een topteam verkeken", aldus Perez in een exclusief interview met RacingNews365 .

"Ik had veel dingen anders kunnen doen, maar ik ben trots op mijn carrière"

Sergio Perez

"Natuurlijk is het ook mijn doel om wereldkampioen te worden, maar als je in de Formule 1 terechtkomt, leer je al snel dat de weg heel lang is en dat de sterren goed moeten staan om echt te slagen. Ik heb heel veel goede coureurs nooit naar het podium zien rijden, maar dat is de Formule 1. Het is in dat opzicht een oneerlijke sport." De podiumplaatsen die Perez met McLaren misliep, pakte hij meermaals met zijn huidige team, iets waar hij extreem trots op is: "Die podiumfinishes zijn stuk voor stuk bijzonder. Weet je wat je wat het is? Ik had veel dingen anders kunnen doen, maar ik kijk toch met trots terug op mijn carrière. Ik ben van ver gekomen, maar ik heb toch maar mooi enkele sterke teamgenoten verslagen." Hoewel Perez vaak in redelijke anonimiteit naar de punten rijdt, blijkt uit één bijzonder statistiekje wat hem tot de goalgetter maakt die Racing Point in hem ziet. Sergio Perez is de coureur die sinds de introductie van de V6-turbomotoren het vaakst op het podium stond met een niet-topteam. Het is voor hem alleen zo jammer dat dat de topteams is ontgaan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'