Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gelooft in een wederopstanding: "Dan komt het weer helemaal goed"

Sergio Perez heeft een lastig seizoen. Maar de Mexicaan heeft de hoop nog niet opgegeven en verwacht binnenkort gewoon weer bovenaan het veld te vechten voor de podiumplekken.

Red Bull-coureur Sergio Perez zit in een lastig parket. Want hij rijdt wel in de beste auto, maar zijn teamgenoot Max Verstappen gaat er met de meeste overwinningen vandoor. De Nederlander heeft acht races van de tien gewonnen en Checo de andere twee, allemaal aan het begin van het seizoen. Geen gunstige verhoudingen voor de Mexicaan. Het lijkt vooral mis te gaan in de kwalificaties voor Perez. Voor de vijfde keer dit seizoen reed hij zichzelf niet naar Q3 en tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië wist hij zelfs het tweede deel van de kwalificatie niet te halen. Checo weet niet precies waar het probleem zit, maar kan wel een gokje doen: "Misschien heeft te maken met hoe we als team de zaterdagen benaderen, maar dat zullen we uit moeten zoeken", zegt hij na de Grand Prix van Groot-Brittannië tegen onder andere RacingNews365 .

"Dan komt het goed"

Toch maakt hij zich ook weer niet te veel zorgen. "De laatste slechte kwalificaties die ik heb gehad waren in wisselvallige omstandigheden. Heel veel details zijn daarmee gemoeid. Dus ik maak me niet teveel zorgen. We hadden een goede vrijdag op het gebied van snelheid. We moeten gewoon de kwalificatie uitzoeken en dan komt het goed." Op de zondagen rijdt Perez de laatste tijd vaak een inhaalrace, vanwege zijn slechte prestaties op de zaterdagen. Zondag weet hij zich dan (meestal) wel weer richting de top zes te rijden. "We boeken dan heel veel progressie. De snelheid is er op zondag, zoals je weet, maar het ligt aan het hele weekend. Maar aan het eind van de dag maakt het uit waar we finishen als we in Abu Dhabi zijn, en er is nog een lang seizoen te gaan. En ik geloof honderd procent dat ik mijn seizoen weer op de rails ga krijgen." Dat gezegd hebbende weet Perez inmiddels ook dat de F1-titel buiten bereik is .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"