Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gelooft in titelstrijd met Verstappen: "Dit weekend pole pakken en winnen"

Sergio Perez begint vol goede moed aan het Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië. Een jaar geleden stond hij er op poleposition en dat kunstje wil de Red Bull-rijder in 2023 natuurlijk herhalen.

Na een dominante één-twee voor Red Bull in Bahrein begint het Formule 1-circus aan ronde twee van het wereldkampioenschap. De teams en coureurs komen dit weekend in actie op het razendsnelle Jeddah Corniche Circuit, waar de concurrenten van Max Verstappen en Sergio Perez hopen op een kleiner gat naar P1 dan twee weken geleden het geval was. Bij Red Bull rekenen ze zich in ieder geval nog niet rijk. Perez verwacht dat de andere topteams dit raceweekend dichter op de WK-leiders zullen staan. "Het is allemaal heel verschillend hier. De bandenslijtage is niet zo erg als in Bahrein en we verwachten dat Ferrari erg sterk zal zijn op dit circuit", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "Ook voor Aston Martin en Mercedes zal het een stuk closer zijn." Het dominante weekend in Bahrein betekent namelijk niet dat de Red Bull-rijders in Djedda veel sneller zijn dan de concurrenten. "We hadden het in Bahrein goed aangepakt met de banden. Weinig teams hebben dat geoptimaliseerd zoals wij dat deden, maar hier is het een ander verhaal. De vereisten voor het weekend zijn heel anders."

Strijd met Verstappen

De overwinning van Verstappen in Bahrein zette de Nederlander voorlopig op de eerste plaats in het klassement, maar met nog 22 races op de kalender kan er nog heel veel veranderen. Perez wordt gevraagd naar zijn kansen op de wereldtitel en zijn strijd voor poleposition in Saoedi-Arabië. "Poleposition en de race winnen, dat is natuurlijk mijn doel", zegt de pole-man van vorig jaar in Djedda. "We moeten ook niet vergeten dat het nog maar het tweede raceweekend van het seizoen is. Het zijn nog maar kleine marges", aldus de Mexicaanse coureur, die ook buiten Red Bull nog genoeg concurrentie verwacht. "Ferrari zit er dicht op. Ik heb er zin in!"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'