Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gesloopt door Verstappen?: "Hij zit mentaal aan de grond"

Max Verstappen maakt de afgelopen maanden gehakt van Sergio Perez. De Mexicaan doet dingen die met zijn ervaring echt niet kunnen, zo oordeelt voormalig F1-coureur Timo Glock.

Verstappen Monza Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na opnieuw een teleurstellend weekend van Sergio Perez, heeft voormalig coureur Timo Glock zo zijn bedenkingen. Hij ziet hoe Max Verstappen in zijn eentje de titel voor Red Bull in de wacht heeft gesleept. Glock is onder de indruk van de Nederlander en het team dat hij achter zich heeft staan, zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sport.

"Dat Red Bull nu al de titel heeft gewonnen, benadrukt nogmaals hoe ongelooflijk dominant Red Bull en Max Verstappen zijn. Het feit dat Max in zijn eentje het constructeurskampioenschap zou leiden, zegt genoeg. We hebben veel dominante jaren gezien van andere teams, maar Red Bull doet er dit jaar nog een schepje bovenop."

"De manier waarop Red Bull het heeft gedaan, is indrukwekkend. Red Bull heeft bijna geen fouten gemaakt, zit er strategisch altijd bovenop en ze hebben geen noemenswaardige technische problemen gehad. Je kan dan ook niets anders doen dan je pet er voor af nemen", is Glock enthousiast.

Mentaal geknakt

Dat hij de naam Perez nog niet heeft genoemd bij het bespreken van de constructeurtitel, komt doordat de Mexicaan een kleine 200 punten achter staat op Verstappen. Glock ziet dat de regerend wereldkampioen zijn teamgenoot helemaal mentaal kapot aan het maken is met zijn ijzersterke prestaties.

"Perez is na een extreem goede start van het jaar van zijn voetstuk gevallen. Hij maakt geen enkele kans tegen Verstappen en beetje bij beetje zien we waar zijn limiet ligt. Daarom zal hij mentaal aan de grond zitten. Sommige van zijn fouten zijn simpelweg onbegrijpelijk als je weet hoeveel ervaring hij heeft. Hij bevindt zich in een lastige uitgangspositie."

In 2024 gaan we Checo gewoon zien bij Red Bull, maar Glock vermoedt dat er in 2025 wel verandering in zal komen. "Toch heeft Red Bull het duidelijk gemaakt dat Perez volgend jaar verder zal gaan als teamgenoot van Verstappen. Coureurs als Daniel Ricciardo, Liam Lawson en Yuki Tsunoda staan al te wachten om zijn taken over te nemen als Perez volgend jaar ook zo presteert. Dan zal hij geen goede kans maken op contractverlenging."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024