Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez goudeerlijk over 'verschrikkelijk seizoen': "Heel erg moeilijk"

Sergio Perez staat aan de vooravond van zijn thuisrace, de Grand Prix van Mexico. Maar het gaat dit jaar nog niet zoals gehoopt bij de Red Bull-coureur. Dat ziet Perez zelf ook in, zo geeft hij eerlijk toe.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Sergio Perez is 2024 op zijn zachtst gezegd een teleurstellend Formule 1-seizoen. De Mexicaan begon het jaar nog sterk met vier podiumplekken in de eerste vijf races, maar daar is het ook bij gebleven wat betreft de podiumplaatsen. Sowieso weet Perez maar weinig potten te breken, gezien zijn achtste positie in de WK-stand. En dat terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen nog altijd redelijk comfortabel aan de leiding staat. Het verschil tussen de twee is ruim 200 punten.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico kijkt Perez terug op de eerste 19 races van het jaar. "Ik weet dat ik een verschrikkelijk seizoen heb. Het begon heel goed, maar het is echt heel moeilijk. Als ik hier een sterk resultaat neerzet, kan dat mijn seizoen qua persoonlijk gevoel enorm veranderen. Ik heb er dus zin in."

Gelooft Perez daarbij in momentum? De race in Bakoe had een keerpunt voor de Mexicaan kunnen zijn, maar uiteindelijk crashte hij met Carlos Sainz in de absolute slotfase van de race. "Ik denk dat momentum in de Formule 1 heel belangrijk is. Als je de auto net op de baan hebt gezet en je weet dat alles werkt, dan ben je zo veel verder dan de mensen die de auto op de baan zetten en veel problemen hebben. Ik denk dat dat voor iedereen hetzelfde is. Maar ik weet ook hoe deze sport werkt en het gaat allemaal om je laatste race."

"En als ik hier een goede race rijd... Ik reed een goede race in Bakoe, maar het lukte uiteindelijk niet. En als ik hier dus een goede race rijd, dan kan mijn seizoen zeker omslaan. Het belangrijkste is dat we ons comfortabel voelen met de auto, want op dit moment zijn we niet in staat om het volledige potentieel van de auto te benutten. En tijdens de weekenden proberen we een heleboel verschillende dingen. Dat maakt de hele GP een stuk moeilijker."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking McLaren dient protest in tegen straf Norris