Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Perez haalt ook woede Norris op de hals na GP Japan

Het was op zijn zachtst gezegd niet het weekend van Sergio Perez. Hij maakte meer vijanden dan vrienden. Kevin Magnussen was een van de slachtoffers, maar ook nummer twee Lando Norris vloekte vanwege de Mexicaan.

Norris Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Na een doldwaze inhaalpoging van Sergio Perez kreeg Kevin Magnussen een tik op zijn Haas-bolide van de Mexicaan. De Red Bull-coureur dook in een gat dat er niet was en kreeg dan ook een straf van vijf seconden.

Helaas voor Perez zorgde het voor schade aan zijn RRB19, waarna hij kruipend terug naar de pitstraat reed. En daar kwam Lando Norris zijn Red Bull-rivaal tegen, tot frustratie van de Brit. De langzaam rijdende Perez reed namelijk pontificaal in de weg. Omdat vanwege de brokstukken op de baan de Virtual Safety Car in werd gezet, was Norris echter niet zeker of hij voorbij mocht gaan aan Perez, die inmiddels al op een ronde achterstand lag.

Frustrerend

"Ik weet niet wat er daar gebeurde", zucht Norris na afloop. "Hij moet wel een probleem hebben gehad, toch? Je kan echter niet inhalen tijdens een VSC-periode, tenzij de ander een overduidelijk probleem had. Ik wist niet zeker of dat het geval was, of dat hij me gewoon af probeerde te remmen."

"Ik wist niet of ik het risico kon nemen om hem in te halen. Checo reed zo langzaam en toen de VSC weer op het punt stond om te verdwijnen, crashte hij bijna in me! Ik heb echt geen flauw idee, ik was aan het schreeuwen en vloeken in mijn helm", aldus de McLaren-coureur.

De schade was aanzienlijk. "Ik was zo verbaasd. Ik verloor tijd op Max, maar ik wist niet wat ik kon doen. De Ferrari-jongens lagen twaalf of dertien seconden achter me, maar na het gebeuren met Checo opeens anderhalve seconde, dus ik heb zo'n tien seconden verloren. Op dat moment wist ik niet wat ik er aan kon doen."

Checo had het volgens Norris anders aan moeten pakken. "Hij moet aan de kant gaan rijden en duidelijk maken dat hij een probleem heeft. Dat deed hij niet en daarom durfde ik niet het risico te nemen en hem voorbij te steken in een VSC-situatie", aldus de Brit, die tot slot concludeert dat het aan het einde van de rit weinig verschil heeft gemaakt.

"Het had alleen wat stress gescheeld. Misschien had ik iets meer druk op Max kunnen zetten. Zonder het incident met Checo hadden we niet zo'n grote achterstand gehad op Verstappen, dus ja, frustrerend", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"