Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Perez haalt uit naar Ocon: 'Dwaze uitspraken'

Het stoom kwam uit de oren van de jonge Esteban Ocon. Tot twee keer toe werd hij bij een snelheid van ruim 250 per uur door teamgenoot Sergio Perez de muur in gereden. Volgens de Fransman probeerde Perez hem te vermoorden

Ocon was na afloop woedend en liet dat ook weten tijdens diverse TV-interviews en op zijn Twitter. "Ik had een goede race totdat Perez met tot twee keer toe wilde vermoorden."

Perez zegt zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraken van de jonge Fransman. "Ik ben ontgoocheld dat hij zegt dat ik hem dood wilde rijden. Zo zit ik niet in elkaar en ik ga nu geen domme dingen zeggen. We zijn professionals die in de F1 rijden, zijn commentaar lijkt me erg ongepast."

Het eerste incident vond plaats direct bij de start. Perez had Hulkenberg op links van hem en Ocon rechts. Doordat hij de verkeerde motorsetting had ingeschakeld waren zijn concurrenten een stuk sneller. Voor dit incident steekt de Mexicaan dan ook zijn hand in eigen boezem.

"Voor het eerste incident wil ik me verontschuldigen en neem ik de verantwoordelijkheid. Ik had een verkeerde motorsetting geselecteerd en slechts 50% van mijn vermogen. Ik was zo gefocust op Hulkenberg dat ik Esteban niet zag."

Halverwege de race kwamen de beide coureurs elkaar wederom tegen. In de run naar Eau Rouge koos Ocon weer de binnenkant bij zijn teamgenoot die hem wederom de muur inreed. Ocon kon geen kant op en verloor zijn voorvleugel toen hij de achterband van Perez raakte. Deze liep hierbij een lekke band op.

"Ik denk niet dat Esteban genoeg plaats had om me daar in te halen. Ik lag voor hem en koos mijn eigen lijn. Hij had nog alle kans om me in te halen na Eau Rouge."

De beide teamgenoten vliegen elkaar met regelmaat in de haren. In Baku ging het mis tijdens de race en bij de GP van Hongarije ramde Perez zijn teamgenoot in de eerste bocht.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez