Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez haalt uit naar Ocon: 'Dwaze uitspraken'

Het stoom kwam uit de oren van de jonge Esteban Ocon. Tot twee keer toe werd hij bij een snelheid van ruim 250 per uur door teamgenoot Sergio Perez de muur in gereden. Volgens de Fransman probeerde Perez hem te vermoorden

Ocon was na afloop woedend en liet dat ook weten tijdens diverse TV-interviews en op zijn Twitter. " Ik had een goede race totdat Perez met tot twee keer toe wilde vermoorden." Perez zegt zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraken van de jonge Fransman. " Ik ben ontgoocheld dat hij zegt dat ik hem dood wilde rijden. Zo zit ik niet in elkaar en ik ga nu geen domme dingen zeggen. We zijn professionals die in de F1 rijden, zijn commentaar lijkt me erg ongepast." Het eerste incident vond plaats direct bij de start. Perez had Hulkenberg op links van hem en Ocon rechts. Doordat hij de verkeerde motorsetting had ingeschakeld waren zijn concurrenten een stuk sneller. Voor dit incident steekt de Mexicaan dan ook zijn hand in eigen boezem. " Voor het eerste incident wil ik me verontschuldigen en neem ik de verantwoordelijkheid. Ik had een verkeerde motorsetting geselecteerd en slechts 50% van mijn vermogen. Ik was zo gefocust op Hulkenberg dat ik Esteban niet zag."

mHb4dp3rvK8

Halverwege de race kwamen de beide coureurs elkaar wederom tegen. In de run naar Eau Rouge koos Ocon weer de binnenkant bij zijn teamgenoot die hem wederom de muur inreed. Ocon kon geen kant op en verloor zijn voorvleugel toen hij de achterband van Perez raakte. Deze liep hierbij een lekke band op. " Ik denk niet dat Esteban genoeg plaats had om me daar in te halen. Ik lag voor hem en koos mijn eigen lijn. Hij had nog alle kans om me in te halen na Eau Rouge." De beide teamgenoten vliegen elkaar met regelmaat in de haren. In Baku ging het mis tijdens de race en bij de GP van Hongarije ramde Perez zijn teamgenoot in de eerste bocht.

ma2EScAhxbA

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'