Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez lacht zich een ongeluk om 'enorme' voorsprong Red Bull

Met een twaalfde positie in VT1 en een tiende in VT2, kan Sergio Perez toch niet tevreden zijn? Toch verliep de trainingsdag in Bahrein volgens de Mexicaan zoals verwacht. De enorme voorsprong die Red Bull volgens sommige F1-mensen heeft, valt volgens Checo wel mee.

Perez Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In totaal reed Sergio Perez 22 ronden op de donderdag in Bahrein. Tijdens de tweede vrije training, gedurende welke de omstandigheden vergelijkbaar waren met die van de aanstaande kwalificatie op vrijdag, moest Perez maar liefst 0,7 seconde toegeven op de snelste man van de dag, genaamd Lewis Hamilton.

Voor Perez stond de dag echter in het teken van het ontdekken van zijn auto, zo laat hij na afloop optekenen. "De sessies waren belangrijk en interessant. We hebben nog veel te ontdekken aan onze auto, dingen waar we tijdens de testdagen nog niet aan toe waren gekomen. Daar zijn we nu dus mee bezig, vooral qua mechanische balans."

"Het goede nieuws", vervolgt Checo. "Is dat alles wat we doen tijdens de snelle runs, ons ook lijkt te helpen voor de lange runs. We hebben slechts een doel: om een beter gebalanceerde auto te hebben. Dat zal ons helpen tijdens de kwalificatie en de race", aldus Perez.

Dat vele mensen na de testdagen al riepen dat Red Bull dit jaar lichtjaren sneller zou zijn dan de rest, tovert een glimlach op het gezicht van de teamgenoot van Verstappen. "Deze donderdag verliep zoals verwacht."

"We hebben na de testdagen veel mensen horen zeggen dat we een seconde voorlagen op de rest, wat me aan het lachen bracht, want ik weet dat het veel dichter op elkaar zit. Iedereen op de grid ziet er competitief uit, dus het wordt heel spannend tijdens de kwalificatie."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs