Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez heeft duidelijke boodschap voor onsportief gedrag tegen Verstappen en co

De Grand Prix van Mexico staat aankomend weekend op de planning en na luid boegeroep in Austin neemt Red Bull twee bodyguards mee voor Max Verstappen. Zijn teamgenoot Sergio Perez laat zich uit over de situatie en wil graag de fans wat meegeven.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de podiumceremonie in Austin werd Max Verstappen door een groepje fans uitgejoeld, en werd er 'Checo' geroepen tijdens het interview met de Nederlander. Verstappen zelf vindt het allemaal niet zo spannend, en vindt het niet erg om in Mexico weer uitgejoeld te worden, zolang het maar betekent dat hij weer met de grootste beker naar huis gaat.

Toch neemt Red Bull het zekere voor het onzekere in aanloop naar de Grand Prix van Mexico. Zo krijgt de drievoudig wereldkampioen twee bodyguards mee ter bescherming. Sergio Perez had daar tijdens de persconferentie voor zijn thuisrace ook wel wat over te zeggen: "Ik denk dat de media een soort rivaliteit buiten de baan creëren. Ik ben van mening dat we een fantastische sport hebben. We zijn een groot voorbeeld voor vele generaties, en we moeten ons gewoon focussen op het sportieve gedeelte."

"Belangrijk dat de fans dat begrijpen"

Zo is Checo van mening dat de rivaliteit tijdens de race erbij hoort, maar dat het niet verder moet gaan buiten de races om. "What happens on track, must stay on track, en dat is de beste boodschap die we de wereld kunnen geven. Er is niets gaande."

De Mexicaan wil graag dat de fans van de sport het volgende inzien: "We zijn allemaal rivalen, maar tegelijkertijd zijn we allemaal sportatleten en we willen allemaal het beste voor onszelf. Max en ik zitten in hetzelfde team, en we willen beide winnen. We geven alles. Dus ik denk dat niet dat er rivaliteit moet zijn. Als ik bijvoorbeeld met Fernando (Alonso) race, is dat niet mijn gevecht. We zijn gewoon aan het vechten op de baan. Maar de media creëren graag deze rivaliteit buiten de baan, wat ik niet eerlijk vind, en het is belangrijk dat de fans dat begrijpen."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"