Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez heeft het zwaar: "Red Bull is van een andere categorie"

Sergio Perez weet nog niet al te veel potten te breken bij Red Bull. Na elf races is hij nog niet waar hij wil zijn. Het verschil met zijn vorige teams is volgens hem enorm.

Perez Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het is een hele andere wereld om eerlijk te zijn. Het is alsof ik in een andere klasse ben beland. Het is gewoon een andere categorie", zo vat Sergio Perez in gesprek met Motorsport zijn overstap naar Red Bull samen. De Mexicaan heeft het zwaar en kan slechts sporadisch vooraan meestrijden om de podiumplekken.

De bolide is volgens hem helemaal anders. Combineer dat met de druk die er bij komt kijken en het is een zware kluif. "Het was een geweldige mogelijkheid voor mij, maar ik weet ook dat Red Bull er een hele andere filosofie op nahoudt", vertelt de coureur die afgelopen winter de overstap maakte vanaf Racing Point.

"Ik ging van het ene team naar een totaal ander team wat betreft de auto. Het is zwaarder geweest dan verwacht om van team te veranderen, zeker omdat Red Bull een team is dat om de titel strijdt. Het is geweldig om daar deel van uit te maken, maar tegelijkertijd is het lastig want je bent nog niet helemaal gewend aan de auto en kan er niet alles uithalen. Ik heb daar de kans niet echt voor gehad."

Hij hoopt op verbetering, maar vraagt om tijd. "Ik leer veel en het zal uiteindelijk beter gaan. Het is geen gemakkelijk proces, maar het is wel nog steeds gaande. Om bij een nieuw team, een nieuwe structuur, te komen zoals Red Bull, dat is heel lastig en het is niet makkelijk om je plek te vinden. Maar het gaat wel de goede kant op."

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta