Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hekelt eigen rijgedrag na slechte vrijdag in Miami

Sergio Perez eindigde beide vrijdagsessies in Miami (in tijd) ver achter Max Verstappen en hij bekritiseerde dan ook zijn eigen rijgedrag.

Sergio Perez klaagde over zijn eigen rijgedrag na een slecht vrijdagoptreden voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. Perez, die voor het eerst in zijn carrière bovenaan de coureursranglijst kan staan als hij zondag de race wint - was slechts elfde en vierde in de twee trainingen. Teamgenoot en titelrivaal Max Verstappen werd respectievelijk vierde en eerste, met bijna een halve seconde voorsprong op de Mexicaan in de tweede sessie. Na de tweede training van 60 minuten was Perez er snel bij om zichzelf de schuld te geven.

Perez bekritiseert zichzelf

"Ik heb niet de beste vrijdag gehad en mijn ronde was ook vrij slecht - ik blokkeerde in de laatste bocht," legt hij uit. "Er moet dus nog heel wat gebeuren, want ook mijn rijden was niet goed." "Als ik mijn rijgedrag verbeter en mezelf wat meer op mijn gemak weet te voelen, moet het goed komen", vervolgt hij. "Het gaat om kleine marges op een baan waar de grip ver te zoeken was. Het voelde soms echt aan als omstandigheden die vragen om intermediates." "We probeerden een paar dingen met de mechanische balans, en daar hebben we op den duur veel van geleerd. Ik denk niet dat we al een goed beeld hebben van de racepace, omdat we maar heel weinig ronden hebben gereden, maar de basis is goed."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"