Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hekelt ophef rond hem en Verstappen: "Alles wordt uitvergroot"

Voor elke camera en microfoon in Australië moeten Max Verstappen en Sergio Perez uitleggen hoe de onderlinge verhoudingen zijn, nu de twee Red Bull-coureurs elkaars grootste uitdager zijn als het gaat om de strijd in het kampioenschap in de Formule 1.

Het seizoen is nog maar twee races onderweg, maar nu al wordt er rekening mee gehouden dat de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 een Red Bull-aangelegenheid wordt. Het verschil tussen de rest van het veld en Max Verstappen en Sergio Perez is groot. Met twee keer een een-twee voor Red Bull is het team ongenaakbaar. Omdat Max Verstappen in Saoedi-Arabië de snelste raceronde neerzette, heeft hij in de WK-stand één punt voorsprong op zijn Mexicaanse teamgenoot.

Geen reden om te pushen

Dat het vooralsnog een strijd is tussen de twee teamgenoten zorgt ervoor dat elk 'incident' ( zoals het door Verstappen afsnoepen van de snelste raceronde van Perez ) onder de loep wordt genomen door de media. Dit tot frustratie van Perez. "In Bahrein was er geen reden om te pushen, in Djedda was er geen reden om te pushen. We hadden in beide races redelijk dezelfde snelheid. Aan het einde van de dag moeten we als team denken dat het altijd beter is om met beide wagens te finishen dan dat er een uitvalt", vertelt Perez voor de camera van Sky Sports F1 .

Uitvergroot

Waar Perez in Bahrein als tweede eindigde achter Verstappen in Bahrein, waren de rollen in Saoedi-Arabië omgekeerd. Voor beide coureurs een P1 en een P2 na twee races. Perez leek in Saoedi-Arabië ook het punt voor de snelste raceronde te pakken, maar in de allerlaatste ronde van de race snoepte Verstappen dit punt van zijn teamgenoot af. Dit was natuurlijk direct voer voor discussie. Dat tot ergernis van Perez. "Alles wordt uitvergroot door de media, zeker als we niet in een raceweekend zitten. Er is een goede sfeer. Natuurlijk willen we elkaar verslaan, maar er is veel respect in het team", aldus de Mexicaanse Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"