Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hekelt respectloze Ricciardo: "Niet verwacht van iemand met zo veel ervaring"

Sergio Perez vond tijdens de kwalificatie voor de Hongaarse GP al in Q1 zijn Waterloo. Na afloop gaf de Racing Point-coureur aan dat zijn laatste poging om een snelle ronde neer te zetten werd verpest door Daniël Ricciardo, die hem bij het ingaan van zijn ronde in probeerde te halen. De Mexicaan was daar niet over te spreken.

Aan het einde van Q1 was het met nog enkele tientallen seconden op de klok druk op de Hungaroring. Veel coureurs wilden hun tijd op de snel verbeterende baan op het laatste moment nog aanscherpen, wat zorgde voor een file bij het ingaan van de laatste bocht. Daniel Ricciardo reed daar achter Sergio Perez, maar kon zijn geduld niet opbrengen en deed een verwoede poging om de Mexicaan op het laatste moment voorbij te gaan. Dat pikte de Racing Point-coureur niet en daarom ging hij snel op het gas en wist hij Ricciardo toch nog achter zich te houden. Volgens de Perez verpestte de actie van de Australiër echter wel zijn ronde en dus was de Mexicaan na afloop absoluut niet te spreken over de fratsen van de Renault-coureur. "Als ik een goede ronde had kunnen rijden, dan had ik zeker door kunnen gaan naar Q2", vertelt de Mexicaan tegenover Racefans.net . "Ricciardo probeerde bij het ingaan van de laatste bocht echter iets doms, waardoor hij zowel zijn eigen als mijn ronde verpestte." "Ik moest door zijn actie namelijk vroeger dan gepland op het gas, waardoor ik tijdens mijn ronde te dicht op Lando Norris kwam te zitten en veel tijd verloor. Het was een respectloze actie van Ricciardo. Zeker van iemand als hij, met zo veel ervaring, had ik het niet verwacht. Al met al was zaterdag voor ons een zwaar teleurstellende dag", aldus een geïrriteerde Perez. Check de beelden van de kibbelende Formule 1-coureurs hieronder.

1157693358602670081

"I think that was a very bad move from his side" 😡 Sergio Perez did not hold back on Daniel Ricciardo - on or off the track! #F1 #HungarianGP 🇭🇺 pic.twitter.com/lLGeWCfxIC — Formula 1 (@F1) August 3, 2019

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China