Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez grapt: "Niet verkeerd voor Gasly om een race te missen"

Het was op de donderdag van de Grand Prix van Brazilië één van de gespreksonderwerpen: de bijna-schorsing van Pierre Gasly. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Kloppen de regels wel?

Na één strafpunt en een tijdstraf in de Grand Prix van Mexico staat Pierre Gasly nu op tien strafpunten op zijn licentie. Bij twaalf strafpunten volgt een schorsing en dus is één overtreding, goed voor twee punten, al genoeg om Gasly een race aan de kant te houden. Zijn eerste penaltypunten komen bovendien pas in mei te vervallen. De coureurs denken er het hunne van, te meer omdat de Fransman niet te boek staat als één meest onstuimige, laat staan gevaarlijke coureurs. Niet zolang je die vraag niet aan Sergio Perez voorlegt, althans. "Ik denk het het goed is voor Pierre om eens een race te missen", grapt Perez. Een grap die compleet doodslaat overigens en dus haast hij zich op serieuzere toon verder te gaan. "Nee, ik heb het het gevoel dat niet alles gerelateerd is aan zijn manier van rijden. En toch krijgen we strafpunten voor dat soort zaken. Ik ben van mening dat iets wat niets te maken heeft met slecht rijgedrag of fouten niet bestraft dient te worden met strafpunten. Het zou een kwalijke zaak zijn als hij (Gasly, red.) daar een race voor zou moeten missen."

Er zit verandering aan te komen

Valtteri Bottas heeft woorden van gelijke strekking klaar voor het internationale journaille, waaronder ook RacingNews365 , maar merkt op dat er al 'goede discussies' aangaande dit thema plaatsvinden: "Naar ik heb begrepen worden er wijzigingen doorgevoerd met het oog op de toekomst." "Ik denk dat die punten enkel uitgedeeld moeten worden in het geval van hele gevaarlijke situaties waarin een coureur zichzelf of anderen in gevaar brengt. Ik denk niet dat Pierre het verdient om zich nu in deze situatie te bevinden." Ook Alexander Albon heeft begrepen dat er veranderingen aan zitten te komen, maar vraagt zich nog wel wat af: "Wat gebeurt er met de strafpunten die al achter onze namen staan? Blijven die gewoon staan? Ik denk dat er iets gedaan moet worden, maar ik denk sowieso niet dat iemand van ons werkelijk gevaarlijk is. Ja, er moeten strafpunten uitgedeeld worden voor gevaarlijke acties, maar ik denk dat veel van de uitgedeelde strafpunten niks met potentieel gevaar te maken hebben."

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco