Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Perez grapt: "Niet verkeerd voor Gasly om een race te missen"

Het was op de donderdag van de Grand Prix van Brazilië één van de gespreksonderwerpen: de bijna-schorsing van Pierre Gasly. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Kloppen de regels wel?

Gasly Perez Bottas Albon Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na één strafpunt en een tijdstraf in de Grand Prix van Mexico staat Pierre Gasly nu op tien strafpunten op zijn licentie. Bij twaalf strafpunten volgt een schorsing en dus is één overtreding, goed voor twee punten, al genoeg om Gasly een race aan de kant te houden. Zijn eerste penaltypunten komen bovendien pas in mei te vervallen.

De coureurs denken er het hunne van, te meer omdat de Fransman niet te boek staat als één meest onstuimige, laat staan gevaarlijke coureurs. Niet zolang je die vraag niet aan Sergio Perez voorlegt, althans. "Ik denk het het goed is voor Pierre om eens een race te missen", grapt Perez. Een grap die compleet doodslaat overigens en dus haast hij zich op serieuzere toon verder te gaan.

"Nee, ik heb het het gevoel dat niet alles gerelateerd is aan zijn manier van rijden. En toch krijgen we strafpunten voor dat soort zaken. Ik ben van mening dat iets wat niets te maken heeft met slecht rijgedrag of fouten niet bestraft dient te worden met strafpunten. Het zou een kwalijke zaak zijn als hij (Gasly, red.) daar een race voor zou moeten missen."

Er zit verandering aan te komen

Valtteri Bottas heeft woorden van gelijke strekking klaar voor het internationale journaille, waaronder ook RacingNews365, maar merkt op dat er al 'goede discussies' aangaande dit thema plaatsvinden: "Naar ik heb begrepen worden er wijzigingen doorgevoerd met het oog op de toekomst."

"Ik denk dat die punten enkel uitgedeeld moeten worden in het geval van hele gevaarlijke situaties waarin een coureur zichzelf of anderen in gevaar brengt. Ik denk niet dat Pierre het verdient om zich nu in deze situatie te bevinden."

Ook Alexander Albon heeft begrepen dat er veranderingen aan zitten te komen, maar vraagt zich nog wel wat af: "Wat gebeurt er met de strafpunten die al achter onze namen staan? Blijven die gewoon staan? Ik denk dat er iets gedaan moet worden, maar ik denk sowieso niet dat iemand van ons werkelijk gevaarlijk is. Ja, er moeten strafpunten uitgedeeld worden voor gevaarlijke acties, maar ik denk dat veel van de uitgedeelde strafpunten niks met potentieel gevaar te maken hebben."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"