© Force India

Nieuwsoverzicht

Perez hint op langer verblijf bij Force India: 'Maak mijn toekomstplannen snel bekend'

23 aug. 2018 13:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Force India-coureur Sergio Perez is dicht bij een contractverlenging met zijn huidige werkgever. De Mexicaan liet in België weten zich geen enkele zorgen te maken omtrent zijn toekomst.

Perez sprak met de media, waaronder Racingnews365, over zijn toekomst in de Formule 1. De Mexicaan weet zelf al waar hij volgend jaar rijdt, maar kan daar nog geen uitspraken over doen. Momenteel ligt bij Force India de volledige focus op het oplossen van alle problemen omtrent de overname van het team en deelname aan de Grand Prix van België.

"Ik kan niets meer zeggen omtrent de situatie rondom het team. Niet meer dan al bekend is. Ik ben hier om te rijden en kijk daar naar uit. Zorgen over de toekomst van het team maak ik mij totaal niet. Vorige week bezocht ik de fabriek en iedereen was enthousiast en positief. Dat is een goed signaal."

Perez heeft een deal voor 2019 binnen, maar laat het aan het team wanneer deze bekend wordt gemaakt. Ondanks dat de Mexicaan niet direct Force India bij naam noemt, valt uit zijn woorden wel af te lezen waar zijn toekomst ligt. "Ik weet waar ik volgend jaar rij, maar dat kan ik pas bekendmaken als de tijd daar rijp voor is. Momenteel zijn er andere prioriteiten voor het team. Het is een kwestie van tijd voordat ik mijn toekomstplannen bekend maak."

"Het team is erg optimistisch en de financiële injectie zorgt voor een stabiele toekomst en dat moet zorgen voor betere prestaties op de baan."

Met de komst van Lance Stroll bij Force India, mogelijk al vanaf de GP van Italië, is er nog slechts ruimte voor of Ocon of Perez bij Force India. Over zijn eigen toekomst maakt Perez zich geen zorgen. "Mijn toekomst is in de afgelopen weken meer duidelijk geworden. De toekomstplannen van Esteban Ocon hebben geen invloed op de mijne."

Ocon lijkt op zijn beurt op weg te zijn naar het team van McLaren, waar hij mogelijk al in Monza de positie van Stoffel Vandoorne overneemt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen