Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hoopt dat Red Bull-problemen voorbij zijn: "Het was verschrikkelijk"

Sergio Perez kende geen heel lekker weekend in Australië, waar het vooral op zaterdag misging. Hij hoopt vurig dat die problemen nu verleden tijd zijn.

Sergio Perez moest in Australië genoegen nemen met P5, nadat hij de race helemaal achteraan begon. Dat na problemen op zaterdag, toen hij in Q1 in het grind vast kwam te staan. Na vier weken rust is de Mexicaan nu weer opgeladen om terug achter het stuur te kruipen. "Ik heb een goede break gehad", vertelt hij aan onder meer RacingNews365 in Bakoe. "Het was mooi om tijd door te brengen met familie en vrienden, na de intense drie eerste raceweekenden. Nu kijk ik uit naar de rest van het jaar en het racen in Bakoe."

Verschrikkelijke dag

Gevraagd naar de problemen in Australië, hoopt hij dat zijn team deze heeft opgelost. Af en toe spookt het namelijk nog door zijn hoofd, moet hij toegeven, na die volgens hem verschrikkelijke dag in Melbourne. "Het zit nog steeds in je hoofd, maar je moet resetten en verder gaan. Er waren veel specifieke issues die we op die zaterdag hadden. Het was een verschrikkelijke dag, heel slecht." "We begrijpen veel van die problemen die we hadden. Het waren verschillende problemen, een combinatie van factoren die voor die problemen zorgden. Hopelijk gebeurt het niet opnieuw, zeker in Bakoe wil je dat niet hebben", zo doelt hij op de muren die in de Azerbeidzjaanse hoofdstad altijd dichtbij staan.

Slecht moment voor pauze?

Tot slot geeft Perez desgevraagd toe dat hij liever niet zo'n lange pauze had gehad, omdat zijn team Red Bull zo'n goede voorsprong had op de rest tijdens de eerste races. Daarom moet hij nu samen met zijn team blijven gaan. "Als je in een sterke positie zit, dan wil je blijven gaan en anderen niet de kans geven om het gat te dichten. De rest werkt hard, maar wij ook. Niets is vanzelfsprekend en hopelijk nemen we hier wat upgrades mee en blijven we bovenaan staan", aldus Perez.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"