Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hoopt om ommezwaai: "Auto komt niet in de buurt van onze simulaties"

Wie door de uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië heen scrolde, kwam op de zevende plaats Sergio Perez tegen. De Mexicaan was niet te spreken over zijn dag.

"Het was geen geweldige sessie vandaag", zo vat Sergio Perez zijn vrijdagmiddag kort samen, om er vervolgens dieper op in te gaan. "De auto komt niet in de buurt van hoe hij tijdens de voorbereidingen in de simulator aanvoelde." Hij denkt te weten waar het probleem gezocht moet worden: "We vermoeden dat het met de aerodynamica te maken heeft, maar daar kan ik niet te veel over zeggen voordat ik de data heb gezien."

Perez op zoek naar vertrouwen

Vanwege de balansproblemen hield de Mexicaan het bij een korte racesimulatie: "Het is geen beste start van het weekend en we lopen nu wat achter de feiten aan", vervolgt de teamgenoot van Max Verstappen. "We moeten hier nauwkeurig naar kijken." Waar Verstappen er nog wel vertrouwen in had er op zaterdag gewoon bij te staan, lijkt Perez wat minder optimistisch te zijn: "Het wordt lastig om de achterstand in te halen, maar daar zijn we eerder in geslaagd. Als alles op zijn plek valt, moet het goedkomen." Vertrouwen, dat is wat Perez op dit moment zoekt in de RB18: "Als ik dat hervonden krijg, moet het goedkomen. Ferrari ziet er sterk uit en ik hoop dat wij hun tempo kunnen evenaren morgen in de kwalificatie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi