Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez hoopt op sterkere tweede seizoenshelft na enkele Red Bull-experimenten

De eerste seizoenshelft van Sergio Perez kende ups en downs. De Red Bull-coureur voelde zich sinds de gewonnen GP van Monaco steeds minder op zijn gemak in de RB18, maar verwacht in de tweede helft van het F1-seizoen weer verbetering te vinden. Vlak voor de zomerstop werd er van alles geprobeerd met de auto.

Perez rain Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het winnen van de Grand Prix van Monaco ging het niet altijd even lekker met Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen had het gevoel dat de Red Bull-bolide hem door de handen glipte. Mede door de upgrades aan de RB18 deed de auto niet altijd wat Perez verwachtte, waarna druk gezocht is naar oplossingen.

Vooral in de races voor de zomerstop is hieraan gewerkt, zo legt Perez uit aan onder meer RacingNews365. "Het is goed gegaan, maar we moeten nog niets voor lief nemen", zegt hij, terugblikkend op de eerste seizoenshelft in de Formule 1. "De laatste races zijn zwaar geweest en we hebben wat dingen veranderd aan de auto. Dat moeten we gaan begrijpen en hopelijk komen we daarmee sterker terug."

Perez ziet langzaam maar zeker verbetering

De experimenten en aanpassingen hebben Perez langzaam maar zeker geholpen. Tijdens de GP van Hongarije, de laatste race voor de zomerstop, is er weer wat progressie geboekt. "We hebben vooral tijdens het afgelopen weekend erg veel werk verricht. We hebben een aantal goede ideeën, maar is is belangrijk om dat allemaal nog samen te laten komen", aldus de Mexicaanse coureur.

"Tijdens de race voelde ik mij al een stuk comfortabeler", liet Perez optekenen bij Sky Sports. "We boeken vooruitgang, vooral tijdens de race in vergelijking met de kwalificatie (op de Hungaroring, red.). We begrijpen wat we precies hebben gedaan. Hopelijk kunnen we dit na de zomerstop gebruiken en verkeren wij in een sterkere positie."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

15 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen