Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hoopt terug te kunnen slaan in Hongarije: "Het WK had er al heel anders uit kunnen zien"

Sergio Perez heeft niet de allerbeste herinneringen aan racen in Hongarije, maar dit weekend verwacht hij 'gewoon' weer mee te kunnen doen aan de voorkant van het veld. Hij is positief over de eerste seizoenshelft van hemzelf en van Red Bull, al wil hij meer.

Terugblikkend op de voorgaande edities van de GP van Hongarije moet Sergio Perez toegeven dat het voor hem geen zeer goede herinneringen zijn. Toch denkt de Red Bull-rijder de laatste race voor de zomerstop weer mee te kunnen doen voor het podium of zelfs een overwinning, al zal het een lastig weekend worden tegen het pijlsnelle Ferrari. "Ik heb niet de beste races gehad hier", zo trapt hij af voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Geen geweldige herinneringen, maar de fans hier zijn altijd geweldig. Het is daarnaast een leuke race en het is er nog maar één voor de zomerstop. Dus ja, ik wil hier wel op een high gaan finishen en hopelijk wordt zondag mijn beste herinnering van de Hongaarse GP." Met 163 punten staat de Mexicaan nu derde in het wereldkampioenschap Formule 1. Max Verstappen leidt, gevolgd door Charles Leclerc. De eerste seizoenshelft had volgens Perez beter gekund, hoewel hij daar niet altijd wat aan kon doen. "Wat mijn eerste seizoenshelft heeft veranderd, dat zijn de DNF's. Het kampioenschap had er heel anders uit kunnen zien zonder deze uitvalbeurten, maar over het algemeen is er veel positiefs om op terug te kijken."

Perez: 'Ferrari is wat sneller dan wij zijn'

Naast de uitvalbeurten is Perez tevreden over zijn resultaten tot nu toe. "Het was een erg goede helft van het seizoen en erg compleet. Ik heb wat goede races en resultaten neergezet en ben consistent geweest. Alles is nog mogelijk als we kijken naar het wereldkampioenschap", zo is de teamgenoot van Verstappen van mening. Wel weet hij dat de concurrenten net wat sterker zijn. "Ferrari is wat sneller dan wij zijn in de laatste races. We moeten hard blijven pushen", aldus Perez, die na de zomerstop de balans weer wil opmaken. "We gaan zien waar we drie of vier races na de zomerstop staan. Hopelijk heb ik het gat dan wat meer gedicht", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"