Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez houdt gemengde gevoelens over aan P3: "Maar startpositie is niet zo relevant"

Sergio Perez gaat vanaf de derde plaats aan de Grand Prix van Australië beginnen. De Mexicaan maakte een foutje, maar kan wel leven met zijn startpositie.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het ging in de vrije trainingen nog niet zo soepel voor Red Bull, maar in de kwalificatie stond het team er weer. Max Verstappen pakte poleposition, terwijl teamgenoot Sergio Perez de derde plaats opeiste. Perez was drie tienden langzamer dan Verstappen en denkt dat de tweede plaats er wel had ingezeten. De Mexicaan maakte een foutje.

"Er had zeker iets meer ingezeten", vertelt Perez. "Mijn eerste sector was niet fantastisch, vooral de eerste bocht. In mijn laatste poging nam ik de bochtencombinatie niet optimaal en dat kost je ongeveer een tiende tot anderhalve tiende. Toch ben ik blij, zeker als je naar het weekend kijkt. We hebben progressie laten zien en moeten in de race volle bak het gevecht aangaan met Ferrari en de rest van het veld."

Perez blikt alvast vooruit en wijst naar de bandenslijtage. "De slijtage zal fors zijn, dus ik denk dat de startpositie niet zo relevant is. We zullen het op de baan uitvechten. Onze strategie voor de race is een beetje veranderd, maar we gaan zien wie de slijtage gaan overleven."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China