Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez houdt Verstappen in de gaten: "Dan zit ik heel dicht bij Max"

Sergio Perez deed de afgelopen races precies wat er van hem werd verwacht: maximale punten scoren in de Red Bull achter Max Verstappen. De Mexicaan vertelt hoe hij kijkt naar zijn teamgenoot en wat hij van Verstappen kan leren.

Perez Melbourne
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste twee races van Sergio Perez in 2024 verliepen volgens plan. Ook al was zijn kwalificatie in zowel Bahrein (P5) en Saoedi-Arabië (P3) niet optimaal, in de race kwam de kracht van de Mexicaan (en de RB20) opnieuw naar boven en pakte hij twee tweede plaatsen achter zijn teamgenoot en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het derde Grand Prix-weekend van het jaar in Australië, is dan ook de vraag aan Perez: hoe zorg je er als rijder voor dat je je kan meten met een coureur zoals Verstappen? "Ik moet mezelf maximaliseren op alle gebieden. Ik denk dat Max een hele complete coureur is, die heel sterk in zowel de kwalificatie als de race is. Hij heeft heel weinig zwakke punten en maakt zelden fouten. Hij rijdt op een heel hoog niveau", complimenteert de Red Bull-coureur zijn teamgenoot.

"En als je terugkijkt op de laatste twee kwalificaties, dan is hij de enige coureur geweest die het volledige potentieel van de auto heeft kunnen benutten tijdens die kwalificaties. Ik denk dat ik me gewoon op mezelf moet focussen, maar natuurlijk moet ik in de gaten houden wat Max doet, zoals hoe hij het maximale uit de auto haalt", vertelt Perez verder.

"Maar tegelijkertijd denk ik dat het belangrijk is dat ik me op mezelf focus en dat ik ervoor zorg dat ik het maximale uit mezelf haal. En als me dat lukt, dan weet ik dat ik altijd heel dichtbij Max zal zitten", sluit de Mexicaan af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'