Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Ik ga deze race niet aan Verstappen denken"

Sergio Perez is na de kwalificatie de gedoodverfde favoriet voor de zege in Djedda, terwijl teamgenoot Max Verstappen achter hem aan een inhaalrace moet beginnen. De Mexicaan wil zich daar echter niet mee bezig houden.

Sergio Perez start de GP van Saoedi-Arabië vanaf poleposition. De Red Bull-coureurs waren al het hele weekend met afstand de snelsten en na de uitvalbeurt van Max Verstappen hield Checo de eer hoog. In de race zal hij dan ook weg moeten rijden van de concurrentie, terwijl achter hem teamgenootje Verstappen aan een opmars begint. Weet Verstappen het nog tot de staart van Perez, en misschien wel meer, te schoppen? Checo weigert zich daar mee bezig te houden. "Ik ga de race niet met Verstappen in gedachte benaderen. Ik moet er ten eerste voor zorgen dat ik tijdens de eerste ronden iedereen achter me weet te houden." Hij wijst daarbij naar een leeuw die hij van zich af zal moeten houden, maar daarbij heeft hij het niet over Verstappen. "Als dat me lukt, om deze leeuw achter me te houden, dan kan ik me focussen op mijn eigen race", wijst hij tijdens de persconferentie naar niemand minder dan Fernando Alonso, die in de stoel naast hem zit.

Maximale punten

Als het aan Perez ligt, rukt Verstappen op tot plek twee, zodat het Red Bull-team toch nog met de maximale hoeveelheid punten terugkeert naar Groot-Brittannië. Wie weet is dat wel mogelijk want de RB19 is snel in de race, zo oordeelt Checo. "We hebben zeker een goede racewagen. Relatief gezien zijn we wat dat betreft denk ik wat beter dan de concurrentie. Hoe ver Max terug kan komen, hangt ervan af. Er kunnen namelijk zoveel dingen gebeuren in de race, maar ik verwacht wel dat hij terugkomt." "Onze racepace was op vrijdag namelijk zeer sterk, dus we gaan het zien. Hopelijk voor het team weet hij terug te komen en kunnen we maximaal scoren, want dit soort weekenden zijn erg belangrijk." "De concurrentie zal alleen maar dichterbij komen, dus om onze puntenhoeveelheid te maximaliseren, zal heel belangrijk zijn." Hoever kan Verstappen het schoppen in Djedda? Laat je voorspelling hieronder achter en win een Verstappen-cap!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"