Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Ik heb geen idee wat er gebeurde"

Het debuut van Sergio Perez voor Red Bull leek al voor de start voorbij te zijn. In de opwarmronde viel zijn wagen plots stil en pas na enkele minuten lukte het hem om zijn bolide weer aan de praat te krijgen.

Perez Vettel Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het dreigde een horrorweekend te worden voor Sergio Perez. Na een mislukte kwalificatie (11e) ging het voor de race ook al snel mis. Buiten de schuld van de Mexicaan om. Zijn Red Bull-Honda viel plots stil.

In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Perez terug op dat moment en zijn zeer sterke inhaalrace. "Ik heb geen idee wat er gebeurde. Midden in de bocht hield de auto er ineens mee op."

"Ik stond op het punt om uit de auto te klimmen, toen deze plots weer tot leven kwam. Toen kon ik luisteren naar de aanwijzingen van Jonathan (Wheatley, red.). Ik kreeg de auto weer aan de praat en hij bleef het doen."

"Het was moeilijk om de auto te herstarten, want ik kon niemand goed horen via de radio."

Perez begon de race als laatste, maar kende een uitstekende inhaalrace en finishte als vijfde. "Ik ben erg blij dat ik deze kilometers af kon leggen. Zaterdag miste ik natuurlijk Q3, maar we zagen al wel dat ik progressie boekte. Iedere ronde gaat het beter en daarom was het zo belangrijk dat ik nu de ronden af kon leggen."

Als een warm mes sneed Perez door het veld. Zijn racetempo was goed en de Mexicaan is dan ook tevreden met zijn optreden: "Het is positief dat onze race pace sterk is. Ik heb het gevoel dat alles meer samen begint te komen. Op het moment dat het zo ver is zullen we erg sterk zijn."

"We moeten nu solide worden en een goede pace krijgen. Als we dat doen, dan zal het best goed gaan."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"