Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Ik wil Verstappen onder druk zetten en verslaan"

Als het aan Sergio Perez ligt, dan stuwen Max Verstappen en hij elkaar naar nieuwe hoogtes. In dat proces wil de Mexicaan zijn nieuwe teamgenoot het liefst verslaan.

Perez Bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds het begin van het seizoen werken Max Verstappen en Sergio Perez samen bij Red Bull. Aankomend weekend zullen de twee coureurs elkaar voor het eerst echt met elkaar kunnen meten in dezelfde wagen. Tot op heden kon dat nog niet echt, omdat de twee tijdens de testdagen in verschillende omstandigheden hun sessies afwerkten.

In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Perez terug op de kersverse samenwerking. Wat heeft hij al geleerd van Max? "We hebben nog maar weinig meters kunnen rijden, dus het is lastig om al iets van hem geleerd te kunnen hebben", zo verklaart de eenmalige racewinnaar.

"De testomstandigheden voor ons waren ook verschillend, met andere tijdstippen en meer wind bijvoorbeeld. Ik kan echter wel al zien dat Max een hele snelle coureur is, die de auto en het team heel goed kent. Het is een goede referentie voor mij, maar ik kan pas echt mezelf vergelijken met Max als we in dezelfde omstandigheden in de wagen rijden."

En als dat zo ver is, dan wil hij zijn teamgenoot natuurlijk verslaan. Hij weet dat dat niet gemakkelijk gaat worden, maar hoopt in ieder geval dat de twee elkaar beter kunnen maken. "Ik wil Max verslaan. Max wil mij verslaan. Dat speelt in het voordeel van het team, want we willen hen verder brengen."

"Als we die strijd onderling uit kunnen vechten, dan is dat in het voordeel van het team", herhaalt hij. "We zijn allebei erg volwassen en we zijn lang genoeg in de sport om met die competitie om te gaan. Ik hoop dat ik Max onder druk kan zetten, we beiden kunnen groeien en het team verder kunnen helpen."

Ook interessant:

Dit weekend komend Formule 1-coureurs in actie tijdens de eerste Grand Prix van 2021. Wordt het een zege voor Max Verstappen of Lewis Hamilton? Wij praten je bij over het circuit waarop geracet wordt.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten