Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Ik zit dichter bij Verstappen dan het lijkt"

Sergio Perez eindigde de Formule 1 Grand Prix van Bahrein op dik 22 seconden van racewinnaar Max Verstappen. Zo groot is het onderlinge verschil echter niet, weet de Mexicaan.

SI202403020498 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez deed in Bahrein wat er van hem door Red Bull verwacht wordt door beslag te leggen op de tweede plaats in de race, waarmee hij Red Bull samen met Max Verstappen een dubbelzege schonk. Het onderlinge verschil in de race: 22 seconden.

Je zou kunnen zeggen, kijkend naar die marge, dat Verstappen Perez redelijk zoek heeft gereden, maar de Mexicaan ziet dat anders als hem gevraagd wordt of hij de verschillen kan verkleinen in Djedda.

"Ja, dat denk ik wel, de verschillen waren in Bahrein al kleiner dat de uitslag doet vermoeden", aldus Perez tegenover onder andere RacingNews365. Hij licht zijn uitspraak toe: "In de kwalificatie kreeg ik het perfecte rondje niet aan elkaar geknoopt. Anders had ik als tweede of derde gestart."

"In plaats daarvan ben je tijdens de race dus het verlies van de zaterdag goed aan het maken, waarbij ik denk ik ook niet helemaal de goede setup te pakken had, waardoor we niet heel sterk waren in het managen van de banden."

Tekst gaat nog verder.

"Mijn race was daardoor meer met Carlos Sainz dan met Max. Het ging om het handhaven van de gaten en het managen van de zachte banden aan het einde om ervoor te zorgen dat we veilig de streep zouden halen."

Zit Perez al helemaal lekker in de auto, de nieuwe RB20? "Nee, ik voel me nog niet super comfortabel, maar ik leer de auto beter en beter kennen en als team leren we ook steeds beter hoe we het maximale uit deze auto kunnen halen."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China