Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

'Perez is geknakt en zijn droom is één grote nachtmerrie geworden'

Een tweede plek voor Sergio Perez bij het ingaan van de zomerstop. In België haalde de teamgenoot van Max Verstappen P2 binnen en nestelde zich daarmee steviger op de tweede plek van het wereldkampioenschap. Daarmee lijkt hij een streep te zetten onder de slechte resultaten die hem sinds de GP van Miami achtervolgden.

Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het gevoel van Sergio Perez is de afgelopen maanden niet bijster goed geweest. De Red Bull-coureur was niet opgewassen tegen teamgenoot Max Verstappen en de prestaties die hij behaalde hoorden eigenlijk niet bij iemand die rondrijdt op de grid in een RB19. Hij zette zelfs een serie neer van het vijf keer op rij mislopen van Q3 in de kwalificaties. Met een derde plek in Hongarije en P2 in de GP van België lijkt hij toch met een goed gevoel de zomerstop in te gaan.

"Zijn beste resultaat sinds Miami. Het is voor hem moeilijk om te zeggen dat ie nog droomt van de wereldtitel, dat is eerder een nachtmerrie geworden", zegt Formule 1-kenner Ruud Dimmers in de RacingNews365-podcast.

"Perez is echt wel geknakt na Miami. In Monaco een crash in Q1, in Spanje belandde hij in de grindbak in de kwalificatie en het stapelde zich op en op. Je zag hem kleiner en kleiner worden. Ondertussen weet je dat Max in een flow zit, je kunt hem niet verslaan. Dat is net als Schumacher bij Ferrari. Dan kun je Barrichello of Irvine heten, of wie dan ook. Als je tweede wordt, heb je het hoogst haalbare gehaald."

Focus op wereldkampioenschap losgelaten

Dimmers denkt wel te weten hoe het komt dat Perez de weg omhoog weer gevonden heeft. "Ik denk dat hij meer de druk is los gaan laten. Er is veel gepraat met hem. Dat hoor je van Helmut Marko en van Christian Horner. Hij heeft een knuffel nodig, een aai over zijn bol. Het was de liefde rondom Checo om hem weer in het juiste gareel te krijgen. Marko zei het ook, hij heeft de wereldkampioenschapsdroom laten varen en dan zien we de oude Checo weer terugkomen. Dat is best pijnlijk."

Rudy van Buren ziet dat Perez het nu gewoon prima doet. "De ontspanning komt terug en dan ook een beetje de prestaties. Hij staat tweede in het kampioenschap, wat hij normaal gesproken met die auto ook gewoon vasthoudt. Doet ie dan zijn werk onder aan de streep? Ik denk van wel."

Beluister hieronder de hele RacingNews365-podcast.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"