Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez kan frustraties niet verbergen na winst Verstappen in Spanje

Sergio Perez behaalde een mooie tweede plaats in Spanje, maar lijkt stiekem meer te hebben gewild. Hij leek niet helemaal blij met de manier waarop zijn team omsprong met teamorders.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen en Sergio Perez hebben goede zaken gedaan voor Red Bull door tijdens de Grand Prix van Spanje als eerste en tweede te finishen. Na afloop was Checo zeker niet ontevreden met het resultaat.

"Ik krijg veel steun van de fans hier in Barcelona, dus ik ben heel blij om hier voor het eerst in Spanje op het podium te staan", lacht hij.

"We gaan hier nog over praten"

Op de teamradio liet hij direct na de race echter al wat frustraties merken over de manier waarop Red Bull met teamorders omging. "Ik ben blij voor het team, maar we moeten hier over praten", zei hij. Tijdens de race noemde hij het nog 'oneerlijk' dat Max hem zomaar voorbij mocht.

Als hij meteen na de race gevraagd wordt naar die opmerkingen, houdt hij zich in eerste instantie in. "Het was close. Uiteindelijk was het een goed teamresultaat, dus daar ben ik blij mee."

Als de interviewer van dienst, voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa, verder vraagt, komt er toch was los bij de Mexicaan. Hij vond dat zijn team eerlijk omging met de verschillende strategieën. Zelf moet hij wel Verstappen voorbij laten, maar later was dat andersom niet het geval.

"We hadden verschillende bandenstrategieën en aan het begin van de race liet ik Max voorbij", zo doelt hij op het moment dat de Nederlander na een avontuurtje door de grindbak plots weer achter Perez reed. "Daarna dacht ik dat ik weer terug voorbij kon en geen cruciale seconden hoefde te verliezen, zodat ik mijn strategie werkend kon krijgen."

Dat gebeurde echter niet en uiteindelijk kon Perez pas weer tempo maken toen Verstappen naar binnen dook voor een pitstop. Verder wil Checo er echter niet op ingaan. "Maar goed. Het is een goed teamresultaat", benadrukt hij nogmaals.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt