Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez kan ondanks 'zwaarste crash ooit in de Formule 1' niet wachten op GP van Monaco

De Grand Prix van Monaco wordt volgens Sergio Perez intens met in het bijzonder de kwalificatie die de doorslag zal geven. De Mexicaan gaat volle moed het weekend in en zal alles geven.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Monaco staat erom bekend dat het een moeilijk circuit is om in te halen. Toch blijft het een bijzonder weekend voor Sergio Perez waarin de kwalificatie een kwestie is van alles of niets. "Monaco is één van de meest speciale weekenden van het seizoen, vooral de Q3 op zaterdag. De kwalificatie kan heel intens worden, omdat je weet dat 99 procent van je resultaat op zaterdag wordt behaald", laat de Mexicaan weten.

Vorig jaar zette Charles Leclerc de snelste tijd neer in de kwalificatie in Monaco, maar de Monegask kon door een crash in diezelfde kwalificatie niet deelnemen aan de race. Ook Perez heeft in het verleden een flinke klapper gemaakt door de straten van Monte Carlo in de kwalificatie.

"Je kunt geen fout maken in Monaco, want als je dat doet is het erg kostbaar", begint de 32-jarige Red Bull-coureur. "In het verleden heb ik een grote crash gehad in de kwalificatie van Monaco toen ik uit de tunnel kwam en de auto verloor. Het was waarschijnlijk mijn ergste (crash) in de Formule 1, maar toch hou ik van die plek en van het rijden op dat circuit. De laatste keer in Monaco is altijd irrelevant, omdat elk weekend in Monaco heel uniek is. Ik hou van het circuit, het is gewoon geweldig".

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez