Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez kijkt tevreden terug op kwalificatieresultaat: "Goed om terug van weggeweest te zijn"

Sergio Perez klokte in de kwalificatie op het stratencircuit van Marina Bay de tweede tijd. De Mexicaan kijkt, ondanks een paar foutjes, tevreden terug op het resultaat.

Perez Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez greep net mis voor poleposition. De Mexicaan kwam slechts twee honderdsten tekort op de tijd van Charles Leclerc. De coureur van Red Bull blijft echter optimistisch en is blij dat hij zijn ronde überhaupt uit heeft kunnen rijden. Hij had namelijk hier en daar wat momentjes op het nog semi-natte wegdek.

"Wanneer je twee honderdsten tekort komt voor poleposition in zo'n lange ronde, ben je zeker furieus, maar de omstandigheden waren heel lastig", is Perez te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Je kijkt altijd terug naar de ronde als je zo weinig tekort komt. Je weet dat je het hier en daar wat beter had kunnen doen. Ik had een groot moment in bocht 13. We hadden veel moeite met de aandrijving en hadden ook een momentje tijdens het remmen."

"Ik ben daarom blij dat ik gewoon de ronde uit heb kunnen rijden. Ik verloor heel wat tijd, maar de andere kant kon ik nog meer verliezen. Het is teleurstellend om zo dichtbij poleposition te zitten, maar het is een goed resultaat en we zijn in positie om vanuit daar te kunnen vechten."

De Mexicaan lag de afgelopen tijd wat onder vuur door tegenvallende prestaties. Met zijn P2 positie is hij daarom dan ook extra blij. "Het is goed om terug van weggeweest te zijn. Het was een beetje een struggle in de laatste paar races. Dus ik ben dankbaar dat we terug zijn waar we horen te zijn."

Perez: "We gaan er blind in"

Net als Leclerc, liep Perez ook kostbare tijd mis in de trainingen door problemen aan zijn bolide. De Mexicaan kon daardoor maar weinig data verzamelen voor de race en weet dus niet goed wat hij kan verwachten.

"We gaan er eigenlijk blind in. We hebben niet veel informatie over de longrun, dus dat zal interessant worden. Het is een circuit waar slijtage hoog lijkt te zijn. We zullen het zien."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"