Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez kijkt tevreden terug op kwalificatieresultaat: "Goed om terug van weggeweest te zijn"

Sergio Perez klokte in de kwalificatie op het stratencircuit van Marina Bay de tweede tijd. De Mexicaan kijkt, ondanks een paar foutjes, tevreden terug op het resultaat.

Sergio Perez greep net mis voor poleposition. De Mexicaan kwam slechts twee honderdsten tekort op de tijd van Charles Leclerc. De coureur van Red Bull blijft echter optimistisch en is blij dat hij zijn ronde überhaupt uit heeft kunnen rijden. Hij had namelijk hier en daar wat momentjes op het nog semi-natte wegdek. "Wanneer je twee honderdsten tekort komt voor poleposition in zo'n lange ronde, ben je zeker furieus, maar de omstandigheden waren heel lastig", is Perez te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Je kijkt altijd terug naar de ronde als je zo weinig tekort komt. Je weet dat je het hier en daar wat beter had kunnen doen. Ik had een groot moment in bocht 13. We hadden veel moeite met de aandrijving en hadden ook een momentje tijdens het remmen." "Ik ben daarom blij dat ik gewoon de ronde uit heb kunnen rijden. Ik verloor heel wat tijd, maar de andere kant kon ik nog meer verliezen. Het is teleurstellend om zo dichtbij poleposition te zitten, maar het is een goed resultaat en we zijn in positie om vanuit daar te kunnen vechten." De Mexicaan lag de afgelopen tijd wat onder vuur door tegenvallende prestaties. Met zijn P2 positie is hij daarom dan ook extra blij. "Het is goed om terug van weggeweest te zijn. Het was een beetje een struggle in de laatste paar races. Dus ik ben dankbaar dat we terug zijn waar we horen te zijn."

Perez: "We gaan er blind in"

Net als Leclerc, liep Perez ook kostbare tijd mis in de trainingen door problemen aan zijn bolide. De Mexicaan kon daardoor maar weinig data verzamelen voor de race en weet dus niet goed wat hij kan verwachten. "We gaan er eigenlijk blind in. We hebben niet veel informatie over de longrun, dus dat zal interessant worden. Het is een circuit waar slijtage hoog lijkt te zijn. We zullen het zien."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen