Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez klaar om in Oostenrijk aanval te openen: "Ik weet waar ik toe in staat ben"

Met een gat van 69 punten tussen WK-leider Max Verstappen en de nummer twee Sergio Perez is het voor laatstgenoemde coureur nu echt zaak om te presteren. Zo niet, dan kan hij de wereldtitel vergeten. Op de Red Bull Ring zegt hij klaar te zijn voor een inhaalslag.

Ronde 9 van het Formule 1-kampioenschap vindt plaats op de Red Bull Ring, waar van 30 juni tot en met 2 juli de Grand Prix van Oostenrijk wordt verreden. De thuisrace van Max Verstappen en Sergio Perez moet, zo hopen ze, een groot Red Bull-feest worden. Toch zal er intern ook hard gestreden moeten worden. Vooral aan de kant van Perez dan. De Mexicaan stond al een drietal opeenvolgende races niet meer op het podium en moet snel het gat richting Verstappen verkleinen, anders kan hij zijn titelaspiraties voor het huidige seizoen laten varen. Kampioen worden, dat wordt nu al erg lastig. Mogelijk is het nog wel. Perez blikt vooruit op het volgende raceweekend in de koningsklasse. "Racen in Oostenrijk is altijd fantastisch. Het is de thuisrace van Red Bull en dat maakt het extra speciaal voor ons natuurlijk, maar tegelijkertijd kan ik niet geloven hoeveel Mexicanen de reist hier naartoe maken! Bij het zien van de Mexicaanse vlag moet ik altijd glimlachen."

Perez in de aanval

Perez ruikt kansen bij het tweede sprintraceweekend van het huidige Formule 1-seizoen. "De focus ligt (ondanks alle fans) op actie op het asfalt, want ik weet hoe belangrijk het voor mij is om nu en consistent weekend te hebben en goede resultaten te boeken. Ik weet waar ik toe in staat ben", zo vervolgt de gemotiveerde Red Bull-rijder. "Met het wisselvallige weer kan het lastig worden en het is ook een sprintweekend, dus tijd om de auto af te stellen is minimaal. We moeten op ieder moment gaan maximaliseren. Het vorige sprintweekend in Bakoe was leuk en ik was er succesvol, maar dit is een heel ander circuit. Ik wil hetzelfde resultaat zien, maar ik weet dat ik een tandje bij moet zetten."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje