Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez steunt radicaal sprintidee: "Dat zou alles overhoop gooien!"

De sprintrace van zaterdag in Brazilië stond voor veel coureurs in het teken van bandenmanagement. Zo werd een sprintrace, niet voor het eerst, niet het spektakel waarvoor het eigenlijk bedacht is.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Zijn sprintraces nu een vloek of een zegen? Coureurs zijn er niet over uit. Max Verstappen is duidelijk, hij ziet ze het liefst vandaag nog afgeschaft worden. Andere coureurs zijn ook niet onverdeeld blij met de korte race op zaterdag. Elk jaar worden er aanpassingen gedaan om de sprintraces interessant voor het publiek te maken, maar telkens blijft die echte spanning uit.

Na de sprintrace in Brazilië komt Red Bull-coureur Sergio Perez met een opvallende suggestie. "Ik denk dat als ze dit format van sprintraces willen we het moeten veranderen. Ik zou een omgekeerde grid voorstellen om het interessanter te maken voor de fans. Ik denk namelijk niet dat we bereiken wat we willen bereiken. Er gebeurt eigenlijk niets in dit soort races", komt Perez met een opmerkelijke aanpassing.

Het idee is niet nieuw, maar is al een tijdje niet geopperd. Als het echter aan de Mexicaan ligt, gaat zijn idee werkelijkheid worden. "Ja, dat zou ik wel willen. Ik denk dat het dingen door elkaar zou gooien en meer mogelijkheden zou creëren, veel meer inhaalacties. Als we dit format willen behouden, probeer het dan eens met iets heel anders. Want ik denk dat dit soort evenementen de afgelopen twee jaar niet voor veel goede races hebben gezorgd."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst