Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez komt met verklaring voor dramatische kwalificatie: "Dat hielp niet"

Voor de vijfde keer stond Sergio Perez al bij de verzamelde pers op het moment dat de kwalificatie nog niet voorbij was. Wederom haalde hij Q3 namelijk niet. Hij start de GP van Groot-Brittannië vanaf P16.

Het lukte Sergio Perez wederom niet om het tot Q3 te schoppen tijdens een Formule 1-kwalificatie. Dit keer vloog hij er op Silverstone al in Q1 uit: P16. Het is de vijfde keer op rij dat hij vroegtijdig uitgeschakeld wordt in de kwalificatie. Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 wijst Checo naar zijn bandentemperaturen. Hij was de eerste coureur die na de rode vlag een rondetijd neerzette, dus hij stond het langste vooraan de pitstraat te wachten totdat de lichten op groen gingen. "We stonden langer dan verwacht vooraan in de pitstraat. Dat heeft niet bijgedragen aan de temperatuur van de banden", verklaart de Mexicaan, die hoopt dat hij en zijn team tot op de bodem uit gaan zoeken hoe het zo ver heeft kunnen komen. "In deze omstandigheden, wisselende omstandigheden, heb ik het het meest lastig. De bewegingen van de auto, daar worstel ik mee. Dat heeft ons veel gekost. Dat moeten we gaan begrijpen. Wat moeten we beter doen?", vraagt Checo zich hardop af.

Inhaalrace

Op zondag wordt het een kwestie van de schade beperken, concludeert Perez tot slot. Hij baalt ervan, zeker na zo'n goede trainingsdag. "Het is zonde dat het zo gaat, want we hadden een geweldige vrijdag." "De racepace zag er heel goed uit tijdens de trainingen. Het wordt wederom een zondag waarop we de schade zullen proberen te beperken, wetende dat we vanuit het achterveld moeten starten. We gaan proberen zoveel mogelijk punten te scoren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"