Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez koos het hazenpad bij start GP Miami: "Was zeer close met Verstappen"

Sergio Perez kende een nogal rommelige race in Miami. De Mexicaan startte op de vierde plek, kon zijn weg naar voren niet vinden en finishte als vijfde. Perez had nog wel een klein gelukje door een straf voor Carlos Sainz, waardoor hij nog een plekje opschoof in de rangschikking.

Perez Verstappen close up
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het spannendste moment voor Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Miami was de start van de race. Hij probeerde vanaf de vierde startplek plekken goed te maken bij de start, maar boorde zijn Red Bull bijna in die van zijn teamgenoot Max Verstappen. "Dat scheelde heel weinig en had slecht kunnen aflopen. Ik had volgens mij ook een kras op mijn diffuser. Hij remt ook vijftig meter later dan iedereen! Gelukkig is er niets gebeurd", zo vertelde Verstappen eerder al.

Hoe heeft Perez het allemaal beleefd? "Ik had een goede start en Charles (Leclerc, red.) had een hele slechte start. Buiten de ideale lijn was er geen grip en uiteindelijk blokkeerde ik mijn wielen. Ik reed Max bijna van de baan af, ik moest dus afremmen en verloor de positie aan Oscar Piastri. Het was zeer close. Zodra ik zag dat hij (Verstappen, red.) zo dichtbij was, remde ik af en ging ik rechtdoor, waardoor ik uiteindelijk de positie verloor", zo vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365.

"Het was jammer, maar verder hadden we moeite met de snelheid. Het lukte ons gewoon niet om de snelheid te vinden die we nodig hadden. Het is iets waar we aan moeten werken om te proberen te begrijpen waarom dat zo was en wat het probleem was", zo vertelt de Mexicaan verder.

En hoe kijkt Perez dan naar de krachtsverhoudingen tussen Red Bull en McLaren in Miami? "Ze waren al erg sterk in de kwalificatie, ik denk dat ze het gewoon een beetje verprutst hebben in de kwalificatie en de zachte banden niet aan het werk kregen", aldus de Red Bull-coureur. "Maar ik denk dat zij dit weekend de snelsten waren, wij lagen er waarschijnlijk een beetje achter. Zo zette Lando me tegen het einde van de eerste stint flink onder druk", zo sluit Perez af.

Bekijk het startincident hieronder en laat in de poll weten wat je van het incident vond!

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'