Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kreeg bijna de rol van Ricciardo in GP Singapore

Als de Formule 1 Grand Prix van Singapore net wat anders was gelopen, was niet Daniel Ricciardo naar binnen gegaan voor de snelste ronde, maar Sergio Perez. Dat had hem dan wel een puntje gekost, wat hij ook niet meer terug zou krijgen.

Perez Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

VCARB en Daniel Ricciardo baarde opzien in wat waarschijnlijk de laatste race van de Australiër was door in de slotfase voor de snelste raceronde te gaan, waardoor het extra WK-puntje aan de neus van Lando Norris voorbijging.

Het hielp Max Verstappen direct in de strijd om het wereldkampioenschap, maar even dacht Red Bull erover na om Sergio Perez zijn teamgenoot op dezelfde manier te laten helpen. In tegenstelling tot Daniel Ricciardo had dat Perez een WK-punt gekost, omdat hij daarvoor P10 op had moeten geven. 

Gevraagd of Red Bull een dergelijke tactiek overwoog, antwoordt Perez dus bevestigend tegenover onder andere RacingNews365: "Ik heb eigenlijk geen idee hoe alles nu eigenlijk is gelopen", zo geeft hij na de race in eerste instantie in. Volgens mij dacht het team er wel over na, maar wie heeft nu uiteindelijk die snelste ronde gepakt?", zo klinkt het vragend.

"Uiteindelijk besloten wij in ieder geval om vast te houden aan de tiende plaats. Dat ging dan ook om één punt. Dus ja, het team dacht er op dat moment wel over na, maar uiteindelijk is het niet gebeurd."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent