Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Perez krijgt huiswerk mee van Red Bull voor GP Oostenrijk

Sergio Perez moet verbeteren, mocht hij écht mee willen doen voor de Formule 1-titel, of in ieder geval tweede wil worden. Van Red Bull krijgt hij alvast wat huiswerk mee voor de volgende race in Oostenrijk.

Perez Canada 2023 wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De volgende Grand Prix op de Formule 1-kalender is zeker geen onbelangrijke voor Red Bull. Het F1-circus reist af naar Oostenrijk voor de thuisrace van het topteam, dat nog altijd ongeslagen is in 2023. Hoewel Red Bull een topseizoen kent, is er binnen het team duidelijk een coureur die meer tevreden is. Max Verstappen staat 69 punten los van teamgenoot Sergio Perez.

Niet zo gek ook, want meerdere fouten, crashes en een gebrek aan snelheid zorgden voor puntenverlies bij de Mexicaan. De laatste drie races viel hij bijvoorbeeld uit in Q2. Adviseur Helmut Marko is kritisch. "Hij wisselde in de kwalificatie naar de slicks en toen begon het weer te regenen. Later kreeg hij de temperatuur niet meer in de banden", zegt hij balend bij ServusTV.

"Dit soort momenten zijn heel krap en juist dan moet je het goed hebben. En ja, we hebben maar één Max..."

Perez moet verbeteren

Later in de GP van Canada pakte Perez nog wel de snelste ronde, maar Marko vindt dat ook niet zo bijzonder. "Dat was duidelijk aan het einde van de race met softs en geen gewicht meer in de auto. Maar ja, hij haalde er nog wel het beste uit."

Voor de race op Red Bull Ring volgende week krijgt hij een duidelijke opdracht mee. "Verder ben ik tevreden, maar in Oostenrijk zal hij toch eindelijk de kwalificatie goed moeten krijgen", aldus Marko, doelend op een matig resultaat op zaterdag in Montreal. Verbetering is dus wenselijk op zaterdag en daar krijgt de Mexicaan precies één race voor.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen